Ana Sayfa Haberler 7 nanometre mimarisine sahip A12 işlemcisinin üretimine başlandı

7 nanometre mimarisine sahip A12 işlemcisinin üretimine başlandı

7 nanometre boyutunda olan ve iPhone hızlandıran yeni işlemci için çalışmalara başlandı. Apple'ın A12 işlemciler için üretim talimatı verdiği haberi geldi. Bu habere göre yeni akıllı telefonların tasarımları ve üretim detayları da belli olmuş oldu.

0
A12 Çip

Bloomberg’in haberine göre Apple’ın tedarikçisi TSMC yeni iPhone’larda kullanılmak üzere yeni nesil 7 nanometre A12 işlemcilerin üretimine çoktan başladı. Bu işlemci ile birlikte yeni telefonlar ortaya çıkacak. Her telefonunda farklı bir işlemci ile karşımıza çıkan Apple’ın bu sene bir farklılık yapması ve karşımıza özel bir işlemci üretip iPhone SE 2 ile çıkması bekleniyor.

TSMC geçtiğimiz Nisan ayının sonunda 7 nanometre mimarili işlemcilerin yüksek miktarda üretimine başlandığını duyurmuştu, ancak bu üretimin önümüzdeki Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone’lara yönelik olduğuna dair bir bilgi yoktu. Bloomberg’in iddiasına göre ise 2018 model iPhone’larda kullanılacak olan A12 işlemcisi Apple cihazlarında kullanılan ilk 7 nanometre mimariye sahip işlemci olacak. Bu işlemcinin boyutu ile birlikte yeni telefonlarda çok daha bir incelik bekleniyor çünkü her geçen gün incelen telefonların yanında iPhone X gibi kalın telefonlar bizi bir hayli şaşırtıyor.

3 YENİ MODELDE KULLANILMASI BEKLENİYOR

Yeni 7-nanometre işlemciler öncekilere oranla çok daha küçük, hızlı ve verimli olacak. Bu işlemcilerin üretimini şimdilik tamamen TSMC üstlenmiş gibi görünüyor. A11 işlemcisiyle büyük ses getiren Apple’ın yeni 7-nanometre işlemcileri bu sene piyasaya sürülmesi beklenen 3 yeni iPhone’da kullanması bekleniyor. Bu 3  modeller arasında küçük ekranlı model olan ve sonsuza kadar piyasada bulunacak iPhone SE bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz