Ana Sayfa Haberler Apple Veriler ve Gizlilik sayfasını yeniledi

Apple Veriler ve Gizlilik sayfasını yeniledi

Apple'ın şirket ve bireysel kullanıcılar için gizlilik ve veri politikasını güncelledi. Bu haberler birlikte oldukça farklı detaylar ortaya çıkmış oldu.

0

Apple daha önce de duyurduğu Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kapsamında Veriler ve Gizlilik sayfasına yenilikler getirdi. Henüz bu yenliklerin hepsi Apple hesabı Türkiye’ye bağlı olan kullanıcılar için geçerli değildir ki zaten daha önce bunun haberini sizinle paylaşmıştık. Apple’ın bu tür yenilikler yapması elbette aldığı patentler ve diğer detaylar ile yakından ilgili oluyor. Gizlilik ve Veri Politikası sayfasının güncellenmesi yeni yazılımlarla eş değer bir anlam taşıyor olabilir.

APPLE’IN VERİ POLİTİKASI SAYFASI SON DAKİKA GÜNCELLENDİ

Apple Veriler ve Gizlik sayfasına getirdiği yeniliklerle kullanıcıların saklanan verilerin bir kopyasını indirmesine izin verecek. 25 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan Genel Veri Koruma Yönetmeliği kapsamında yapılacan olan yenilikler henüz tüm ülkelere açılmadı. Apple yakın zamanda yeni gizlilik araçlarının tüm dünyada aktif hale geleceğini söylüyor.

Yeni araçlarla birlikte kullanıcılar Apple’ın iCloud, Game Center, Apple Music, Takvim, AppleCare gibi birçok hizmetine yönelik saklanan kişisel verilerin bir kopyasını kolayca indirebilecek. Bunun yanı sıra bu verileri doğrulayıp düzeltmeye, hesabı geçici olarak evre dışı bırakmaya ve hesabı tamamen silmeye yönelik araçlar da kolay bir şekilde kullanılabilecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz