Ana Sayfa Öne Çıkanlar WWDC 2018 beklentileri: Yeni Donanımlar

WWDC 2018 beklentileri: Yeni Donanımlar

1

WWDC her ne kadar geliştiricilere yönelik yazılım ağırlıklı bir konferans olsa da Apple zaman zaman bu etkinliklerde yeni donanımlarını da tanıtabiliyor.

Her ne kadar düşük bir ihtimal olsa da WWDC 18’de ne gibi Apple donanımları bekleniyor bir göz atalım.

MacBook cephesi

Yıl boyunca süregelen söylentilere bakacak olursak Apple’ın MacBook ve MacBook Pro cephesini yeni nesil Intel işlemcilerle güncelleyeceği aşikar. Ancak Bloomberg bu güncellemelerin yıl sonuna kadar hazır olmayacağını söylüyor.

Öte yandan uygun fiyatlı MacBook Air de bu sene en çok konuşulan Apple donanımlarından biri oldu. Her ne kadar bu ürünün de yaz aylarında kullanıcıya sunulmayacağı düşünülse de Apple’ın bu yılki WWDC’de sürpriz yapabileceği konular arasında yer alıyor.

iPad Pro

Apple’ın uzun süredir TrueDepth kamera sistemine sahip ince çerçeveli, Face ID’li bir iPad Pro üzerinde çalıştığı konuşuluyor.

10.5 ve 12.9 inç arasında bir yerde ekran boyutuna sahip olması beklenen iPad’in iPhone X’dakinin aksine LCD bir ekranla piyasaya sürülmesi bekleniyor. Daha güçlü A11X işlemcisi ve Apple tasarımı bir GPU da yeni iPad Pro için beklenen özellikler arasında.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo bu cihazın yılın üçüncü çeyreğinden sonra tanıtılabileceğini söylese de bazı analistler Haziran ayını hedef gösteriyor. Düşük bir ihtimal de olsa WWDC 18‘de yeni bir iPad Pro görüp görmeyeceğimiz merak konusu.

iPhone SE 2

Bu yıl iPhone SE 2 hakkındaki o kadar fazla söylenti çıktı ki bir süre sonra bu ürün için artık haber yapmama kararı aldık.

Hikayesi iyice arap saçına dönen iPhone SE 2’nin nasıl bir cihaz olacağı hakkında 2 popüler görüş var: Bir grup iPhone SE 2’nin iPhone 7 gücünde eski SE tasarımının aynısına sahip bir cihaz olacağını söylerken bir diğer grup telefonun iPhone 5 kasasında iPhone X görünümüne sahip bir tasarımla geleceğini ve iPhone 7 gücünde olacağını tahmin ediyor.

Yıl içerisinde ortaya atılan tahminler, sızan haberler ve görüntüler derken Apple’ın bu cihaz için nasıl bir yol izleyeceği en çok merak edilen konulardan biri haline geldi. Mart ayında gerçekleştirilen etkinlikte tanıtılmayan iPhone SE 2’nin WWDC 18’de tanıtılması muhtemel. Yine de çıkan söylentiler ışığında biraz temkinli olmak lazım.

Aksesuar

Apple’ın geçtiğimiz sene WWDC’de HomePod‘u tanıtmasının ardından bu seneki konferansta da yeni aksesuarlar tanıtabileceği konuluşuyor.

Apple analisti Gene Munster Apple’ın HomePod alternatifi, Siri entegreli bir Beats marka hoparlör üstünde çalıştığını söylüyor. HomePod’un ucuz bir alternatifi olması beklenen bu cihazında WWDC’de tanıtılması olası görünüyor.

Öte yandan geçtiğimiz yıl tanıtılan AirPower’ın da bu konferansla birlikte satışa sunulması bekleniyor. AirPods için yeni şarj kasaları ve yeni Apple Watch kayışları gibi ürünlerin de WWDC 2018’de tanıtılması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz