Ana Sayfa iPhone Apple açığını bulan Onur’a 5 bin dolar gönderildi

Apple açığını bulan Onur’a 5 bin dolar gönderildi

0

Apple’ın yazılımcılara olan hediyelerinden bu sefer bir Türk faydalandı. Dünyanın en zengin ve en saygın şirketleri arasında olan Apple’ın binlerce dolar maaş alan mühendislerinin bulamadığı sorunları dünya üzerinde öğrenciler yada yazılım mühendisleri buluyorlar ve Apple tarafından ödüllendiriliyor. Bu sorunlar bazen çok ciddi güvenlik sorunları olsa bile bazen çok küçük sorunlar olabiliyor. Bu anlamda bazı yazılımcılar büyük şirketlerin açıklarını bulmayı bir iş haline getirmeye başladılar.

SİRİ UYGULAMASINDAKİ AÇIK GÜNCELLEMEYLE GİDERİLDİ

Mustafa Kemal Üniversitesi mezunu olan ve okul hayatınında başarılar ile dolu olduğunu tahmin ettiğimiz Onur Can Bıkmaz, Apple açıkları için yaptığı çalışmada dijital asistan uygulaması olan Siri’de bir açık buldu. Apple’a bildirdikten sonra ise ekipler birlikte sorunu düzeltip İOS 11.4 ile bütün telefonlardan tamamen kaldırdılar.

APPLE İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Siri açığını bulduktan sonra şirketten 5 bin dolar ödül alan Onur şu anda ekipler ile birlikte iCloud sorunları üzerinde çalışıyor. Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Onur henüz Apple çalışanı olmadı ama Apple’da görevli Harvard mezunu bir yazılımcı arkadaşıyla bu anlamda çalışmalar yaptığını söyledi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz