Ana Sayfa Haberler Dolandırıcıların oyun bilgisayarı tuzağına düşmeyin

Dolandırıcıların oyun bilgisayarı tuzağına düşmeyin

1

Dünya üzerinde teknolojiyle birlikte çok değişik dolandırıcılık yöntemleri ortaya çıkmadı. Artık yasal olarak insanları dolandıran şirketler var ve bu şirketlere her geçen gün yeni bir dolandırıcı şirket daha ekleniyor. Örneğin cep telefonlarına kasko yaptıran bazı şirketler var ama bu şirketlerin hizmet bedellerini bile kullanıcıya gönderdiklerini biliyoruz. Dolandırıcılar şimdi ise internet üzerinden lafta oyun bilgisayarı satmaya başladılar. İnternetten sadece oyun bilgisayarı alırken değil her türlü ürün alışverişinde dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz çünkü binlerce liralık ürünler için aylarca çalışıyorsunuz.

YASAL DOLANDIRICILARA KARŞI TETİKTE OLUN

Lafta oyun bilgisayarını 3 bin liradan yüksek fiyata satan birçok şirket düşük özellikleri olan bilgisayarları satıyorlar. Piyasa fiyatı 1000 lira altında olan dizüstü bilgisayarın etkileyici dış görünümü sebebiyle yüksek fiyata satılıyor. Dış görünüşüne aldanan tüketici ise bilgisayarda internet tarayıcısını açtığında yada Youtube üzerinden video izlemeye çalıştığında her şey çok değişik bir şekilde ortaya çıkıyor.

ARAŞTIRMADAN ALMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN

İnternette her türlü markanın bilgisayarı var. Bu markalar genelde çok ucuza ülkemize gelen ve yüksek kar oranı ile satılan bilgisayarlardan oluşuyor. Türkiye’de online alışveriş oranı artmaya başladığı için herkes binlerce liralık ürünleri internetten alabiliyorlar ki bu yüzden sizde bilindik markaları alın ve asla güvenmediğiniz internet sitesinden alışveriş yapmayın. Oyun bilgisayarı ibaresini ise ürün satın alırken dikkate almayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz