Ana Sayfa Yazılım Yeni nesil piller saniyeler içerisinde tam şarj olacak

Yeni nesil piller saniyeler içerisinde tam şarj olacak

Yeni nesil piller ile artık hem telefonlar, hem elektrikli arabalar hem de birçok aygıt saniyeler içerisinde şarj olabilecekler. Bilim adamlarının yeni ürettiği ultra kapasitörler ile artık 1 dakikadan az bir sürede herhangi bir aygıtı tam şarj etmek mümkün olacak.

0

Bilim adamlarının çalışmaları her geçen gün hız kazanıyor ve aynı zamanda yeni teknolojiler için çalışıyorlar. Elektrikli arabalar dünyanın en güzel şeylerinden bir tanesi olabilir ama batarya dolumu için saatlerce beklemek yada teknolojinin bu kadar ilerlediği günlerde akıllı telefonların 1 saatte şarj olması bazen insanı kanser edebiliyor. Menzil artışı için yola çıkan uzmanlar aslında çok değişik bir batarya ortaya çıkardılar. Bu batarya ile elektrikli araçlar tam dolumu 1 dakikadan az bir sürede yapabiliyorlar ve aynı zamanda şarj tam kapasite ile çalıştığı için menzil bir hayli uzun oluyor.

İYON PİL TEKNOLOJİSİNDE DEVRİM YAPILIYOR

Nawa Technologies araştırmalarına göre geçtiğimiz yıllarda başlayan projelerde bir hayli ilerleme yaşandı ve artık iyon pil teknolojisinde devrim yapılıyor. Ultra kapasitörler ile birlikte çok kısa sürede şarj mümkün olabiliyor. Yeni tip kapasitörlere sahip iyonik pillerin çok daha uzun ömürlü olduğu ve aynı zamanda standart pillere göre 1000 kata kadar daha hızlı şarj imkanı sunduğu bize gelen bilgiler arasında yer alıyor. Normalde uzun ömürlü pillerde yada bataryalarda kimyasal bir tepkime olduğu için şişme, patlama gibi sorunlar ortaya çıkıyordu ama yeni teknolojide böyle sorunlar yok.

YENİ PİL TEKNOLOJİSİ BİRÇOK MARKAYI ALT EDECEK! 

Dünya ticareti her geçen gün değişiyor ve bu değişimle birlikte birçok marka iflas ederken ortaya çok daha yeni markalar çıkabiliyor. Tesla’nın elektrikli tırlarından sonra birçok marka kara kara düşünmeye başlamışken bu tür bir iyon pil teknolojisi her şeyi değiştirecek. Nakliye ve diğer sektörlerdeki elektrikli araçlar için pil ihtiyacı çok daha profesyonel bir şekilde karşılanacağı için birçok tır markası ortadan yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz