Ana Sayfa Apple Apple, Avrupa Ülkelerine Sağladığı İstihdam Desteği ile Göz Dolduruyor

Apple, Avrupa Ülkelerine Sağladığı İstihdam Desteği ile Göz Dolduruyor

0

Apple’ın CEO’su Tim Cook, İtalya, Hollanda ve İrlanda ziyaretlerinden oluşan Avrupa turunun sonuna geldi. Tur kapsamında İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile de bir araya gelen Cook, rutin bir toplantı gerçekleştirdi.

Cook, Apple’ın Avrupa’daki merkezi konumunda olan Cork’da yer alan Hollyhill kampüsüne de bir ziyaret gerçekleştirerek kampüsün genişletilmesi için çalışmaların başladığını resmen açıkladı. Apple, kampüs genişletmesinin tamamlanmasının ardından 1.400 kişiyi istihdam edecek. 2012’den bu yana Apple, kampüsünü ve tesisini geliştirmek için yaklaşık 220 milyon euro yatırım yaptığını duyurdu.

Cook’un Cork ziyareti sırasında Twitter’da paylaştığı fotoğraflarla The English Market’i ziyaret ettiği ve öncesinde Dublin’de Hostelworld’den geliştiricilerle bir araya geldiği görülüyor. Apple’ın web sitesinde yer alan uygulama, dünyanın dört bir yanındaki gezginlerin 170’den fazla ülkede binlerce oteli arayabilmelerini ve rezervasyon yapabilmelerine aracılık ediyor.

Tüm bunlar Apple’ın başta İrlanda’da olmak üzere Avrupa’da iyi bir PR çalışması yaptığı anlamına geliyor. Bu PR çalışmasının altında Apple’ın İrlanda ve Avrupa Komisyonu’nun arasındaki büyük vergi anlaşmazlığı yatıyor. Apple, Avrupa Komisyonu ile yaşadığı vergi anlaşmazlığından dolayı İrlanda’da kurmayı planladığı 1 milyar dolarlık veri merkezinin inşaa planını askıya aldığını duyurmuştu.

Apple’ın Avrupa için güncellenen “İş Alanı Oluşturma” sayfasında App Store ekosisteminin yaklaşık 1.5 milyon iş alanı oluşturduğu gözler önüne seriyor. Apple’ın tedarik zinciri tarafından desteklenen 170.000 iş alanı oluşturulduğu, Avrupa’da 19 ülkede yaklaşık 22.000 Apple çalışanı olduğu ve Apple’ın Avrupa çapında toplamda 1.7 milyon iş alanı oluşturduğu ortaya koyuluyor.

Apple, App Store’un kullanıma sunulmasından bu yana Avrupalı uygulama geliştiricilerine 20 milyar euro ödeme yaptığını açıkladı. İngiltere’nin uygulama geliştirme ve doğrudan uygulamalar aracılığı ile gelir elde etmede Avrupa’nın lideri olduğunun altını çizelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz