Ana Sayfa iOS Fortnite, iOS Kullanıcılarından 90 Günde 100 Milyon Dolar Kazandı

Fortnite, iOS Kullanıcılarından 90 Günde 100 Milyon Dolar Kazandı

0

Analiz firması Sensor Tower’ın paylaştığı en yeni verilere göre, popüler “Battle Royale” oyunu Fortnite’ın iOS için yayınlanmasından sonraki ilk 90 gün içinde elde ettiği gelir 100 milyon doları buldu.

Oyun yapımcısı Epic Games’a göre Fortnite, iPhone ve iPad için yayınlanan bir numaralı Battle Royale oyunun konumunda. İlk 90 gün içinde elde edilen gelir bakımından ise Supercell tarafından 2016 yılında yayınlanan Clash Royale’in kırdığı gelir rekorunun kırılamadığı görülüyor. Clash Royale, ilk 90 gün içinde 154 milyon dolar gibi rekor bir geliri elde etmeyi başarmıştı.

Fortnite oyuncularının oyun içerisinde 100 milyon dolar harcama yapmaları sadece 90 gün sürdü. Rakipleri karşısında ciddi bir başarı elde ettiği görülen Fortnite’ın bu rekorunu Clash Royale ise sadece 51 günde kırmayı başarmıştı.

Fortnite’ın test (beta) süresi boyunca oyuncularından kazandığı rakam ise tam 1.5 milyon dolar. iPhone ve iPad kullanıcıları oyunun yayınlanmasından sonraki ilk bir ay içerisinde 25 milyon dolar  harcama yaptılar. Aradan geçen iki haftalık sürecin ardından oyuncuların harcadığı tutar 50 milyon dolara çıkarken, altıncı haftanın sonunda bu rakam ikiye katlandı ve toplamda harcanan tutar 100 milyon dolara ulaşmış oldu.

iOS için Fortnite’ı App Store’dan indirmek tümüyle ücretsiz ancak uygulama içi satın alma seçenekleri mevcut. Kullanıcıların kıyafet, planör ve daha fazla özelleştirme öğelerine harcama yapabilmeleri için “V-Bucks” satın almaları gerekiyor. Satın alınabilecek minimum  “V-Bucks” miktarı ise 1.000 adet ile sınırlandırılmış ve 1.000 adet V-Bucks’ın fiyatı 44,99 TL belirlenmiş. Oyuncular aynı zamanda oyunu oynayarak ücretsiz V-Bucks kazanabiliyorlar ancak bunun için oyun içerisinde çok fazla zaman harcamaları gerekiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz