Ana Sayfa iOS iOS 12 Beta 2 Yenilikleri ve Değişiklikleri

iOS 12 Beta 2 Yenilikleri ve Değişiklikleri

0

Apple, dün akşam geliştiriciler için iOS 12’nin ikinci beta sürümünü yayınladı. Beklenildiği gibi WWDC 2018’de yepyeni özelliklerle ve önemli geliştirmelerle tanıtılan iOS 12’nin ilk betasına göre iOS 12 Beta 2‘de birtakım değişikliklere gidilmiş durumda.

Peki bu değişiklikler ve sunulan ek yenilikler neler? Gelin iOS 12 Beta 2’ye daha yakından bakalım.

Ekran Süresi

Artık tek bir aygıt veya tüm aygıtlar için uygulama etkinliğini görüntüleme seçeneği sunuluyor. Uygulama başına daha fazla ayrıntı görüntülemek için ise yeni seçenekler eklenmiş ve birtakım düzenlemeler yapılmış. Genel olarak İngilizce olan arayüz artık Türkçe dil desteğine kavuşmuş ancak çeviri konusunda halen eksikliklerin olması dikkat çekiyor.

Son olarak, Ekran Süresi menüsüne ilk girdiğinizde sizi karşılayan bir açılış ekranı var.

Pil Kullanımı

iOS 12 ile birlikte Pil menüsü baştan aşağıya yenilenmiş ve pil kullanımı grafik üzerinde gösterilmeye başlanmıştı. iOS 12 beta 2 ile birlikte artık çift grafik kullanılıyor. İlk grafikte pil düzeyi bilgisi, ikinci grafikte ise aktivite yani pil kullanım verisi yer alıyor.

Bildirimler

Uygulamalar için tek tek Siri Önerileri’ni değiştirmeye izin veren “Siri Önerileri” seçeneği Ayarlar uygulamasının Bildirimler menüsüne eklenmiş. iOS 12 ile birlikte Siri, sık kullanılmayan uygulamalardan aldığınız bildirimleri sınırlama konusunda önerilerde bulunabiliyor.

Parolaları Otomatik Doldur

iCloud Keychain’de kayıtlı bir parolanın otomatik olarak parola alanına eklenmesi için yeni bir arayüz kullanılmaya başlanmış.

Sesli Notlar

iOS 12 Beta 2 ile Sesli Notlar için yeni bir açılış ekranı var.

Face ID

iPhone X’deki herhangi bir içeriği Face ID kullanarak açmak istediğinizde ekranda “Face ID ile Tarama Yapılıyor” bilgisi gösteriliyor.

Fotoğraflar

Fotoğraflar uygulamasında Medya Türleri ve Albümler listelerinin metin boyutu artık çok daha büyük. Böylece bu metinleri okumak daha kolay hale gelmiş.

Fotoğraflar’da Arama Yapma

iOS 12 Beta 2’de Fotoğraflar için daha gelişmiş bir arama seçeneği sunuluyor. Örneğin, 20 Haziran gibi belirli bir tarihte arama yaparsanız 20 Haziran’da çekilen tüm fotoğraflar gösteriliyor. Bu, arama özelliğinin iOS 12 beta 1’e göre daha farklı çalıştığı anlamına geliyor.

iPad’de iPhone Uygulamalarını Kullanma

iPad için destek sunmayan herhangi bir iPhone uygulamasını iPad’de açtığınızda (Mesela Instagram gibi) artık hem 1x hem de 2x modunda yani modern bir cihaz boyutunda (iPhone 6) uygulamayı görüntüleyebiliyorsunuz.

Yeni SIM PIN Giriş Ekranı

iOS 12 beta 2 ile birlikte artık alışılmış PIN giriş ekranı yok. PIN giriş ekranı tümüyle yenilenmiş ve daha modern bir hal almış durumda.

Ölçüm Uygulaması

iOS 12 ile gelen Ölçüm uygulamasının arayüz dili artık tümüyle Türkçe desteğini kazanmış durumda.

Her iOS betasında olduğu gibi iOS 12 beta 2’de de irili ufaklı pek çok hata (bug) mevcut. İlk betaya kıyasla özellikle ikinci betada kullanımı engelleyen hataların olduğunun altını çizelim. iOS 12 beta 2 güncellemesini cihazınıza yükledikten sonra her cihaz açılışında PIN giriş ekranı ne yazık ki gelmiyor. Bunun için cihazınızı her yeniden başlattığınızda Ayarlar > Hücresel > SIM PIN menüsüne gitmeniz gerekiyor.

Yeni iOS 12 beta güncellemesinde şu an için tespit edilen diğer hataların listesi şu şekilde;

  • Hava Durumu Widget’ı çalışmıyor.
  • Evrensel Bağlatılar özelliği ile beklenen hedef uygulama açılmayabiliyor.
  • Netflix uygulamasını sık sık kullanıyorsanız video indirirken uygulama beklenmedik şekilde kapanabiliyor.
  • Twitter zaman zaman donabiliyor.
  • AirPods’u kulağınızdan çıkardığınızda oynatma otomatik olarak durmayabiliyor.
  • CarPlay belirli araçlara bağlanmayabilir.
  • Memoji özelliğini tam anlamı ile kullanmak yine mümkün değil.
  • iOS 12 beta 2 yüklenen cihaz ile iOS 12 beta 1 yüklü cihaz arasında grup FaceTime görüşmesi yapılamıyor. Ayrıca FaceTime görüşmesi yaparken bağlantının zayıf olması durumunda görüşmeniz kesintiye uğrayabilir ve FaceTime beklenmedik şekilde kapanabilir.
  • iOS 12 beta 1 ile Ekran Süresi özelliğini etkinleştirdiyseniz ve ayarlamalarını yaptıysanız güncelleme sonrası yeniden ayarlama yapmalısınız. iOS 12 beta 2 ile birlikte özelliğin tüm ayarları sıfırlanıyor.
  • Sesli Notlar için iCloud senkronizasyonu etkin olsa bile cihazlara arasında senkronizasyon çalışmayabiliyor.

iOS 12 şu anda sadece kayıtlı Apple geliştiricileri için indirilebiliyor. Apple, Haziran ayının sonuna doğru Beta Yazılım Programı‘na kayıtlı kullanıcıları için de güncellemeyi test amaçlı olarak yayınlayacağını duyurmuştu. Bu nedenle, bu hafta veya önümüzdeki hafta iOS 12’nin ilk public betasının yayınlanmasını bekliyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz