Ana Sayfa Haberler watchOS 5 Beta 2 ile Birlikte “Walkie Talkie” Özelliği Artık Kullanılabilir

watchOS 5 Beta 2 ile Birlikte “Walkie Talkie” Özelliği Artık Kullanılabilir

0
watchOS 5 Walkie Talkie

Apple’ın WWDC 2018’de tanıttığı watchOS 5‘ün güçlü aktivite ve iletişim özellikleri dikkat çekmiş, büyük beğeni toplamıştı. watchOS 5’in iletişim özelliklerden en ilgi çekeni ise Apple Watch’u bir telsiz gibi kullanabilmeye imkan tanıyan Walkie Talkie özelliği olmuştu.

watchOS 5 beta 1 ile kullanıma sunulmayan Walkie Talkie uygulaması dün geliştiriciler için yayınlanan watchOS 5 beta 2 ile kullanıma sunuldu.

Apple Watch Series 2 ve üstü modellere gelecek olan watchOS 5’in ikinci geliştirici betasını Watch’unuza yükleyerek Walkie Talkie uygulamasını başlattığınızda kişileriniz arasında gezinebilir ve bağlanmak için bir kişiyi seçebilirsiniz. Telsiz mesajınızın alıcısı Apple Watch’undan bip sesi duyacak ve ardından bağlantıyı onaylaması için bir ekran gösterilecek.

Walkie Talkie ile görüşme yaptığınızda, karşınızdaki kişinin daha sonra izin almaya gerek kalmaksızın sizinle bağlantı kurabilmesini sağlayabilmeniz için “her zaman izin ver” seçeneği de kullanılabiliyor.

Karşı taraf ile bağlantı kurulduğunda diğer uçtaki kişi gibi iletişim kurmak için konuşma düğmesine basılı tutmanız yeterli. Yapılan testlerde ses kalitesinin mükemmel ve sesin oldukça net olduğu görülüyor.

Apple Watch sessiz modda ise Walkie Talkie buna rağmen çalışıyor, bip seslerini ve gelen konuşmaları duyabiliyorsunuz. Rahatsız Etme Modu ve Tiyatro Modu için de ayn durum söz konusu. Ses denetimi için uygulama ekranında Digital Touch’ı çevirerek erişebileceğiniz bir Walkie Talkie ses seviyesi geçişi var. Buradan ses seviyesi ayarlamasını yapabiliyorsunuz. Walkie Talkie bağlantısı açık olduğunda, siz ve bağlantıda olduğunuz kişi ek onay gerekmeksizin istediğiniz zaman sohbet edebiliyorsunuz.

Uygulama üzerinde listelenen kişilerinizle birden fazla Walkie Talkie konuşması yapabiliyorsunuz.

Bir Walkie Talkie görüşmesi etkinken Apple Watch’un ekranının üstünde sarı bir Walkie Talkie simgesi yer alıyor.

Walkie Talkie sohbetiğini kapattığınızda artık sizinle iletişime geçilemiyor. Bunun için Walkie Talkie uygulama ekranı açıkken uygulama arayüzünde parmağınızı aşağıdan yukarıya doğru kaydırmanız ve “Uygun” seçeneğinin anahtarını kapatmanız yeterli. Bu durumda herhangi bir kullanıcı sizinle iletişim kurmak istediğinde, Walkie Talkie’yi kullanamayacağınıza dair bir bilgilendirme mesajı gösteriliyor ve size de bir bildirim gönderiliyor.

Walkie Talkie görüşmelerini devam ettirmek isterseniz “Uygun” seçeneğini etkin hale getirmeniz gerekiyor. Bağlantıda olan her iki kişi içinde Walkie Talkie uygulamasının kullanılabilir olması için “Uygun” seçeneğinin etkin olması gerekiyor.

Walkie Talkie ve diğer watchOS 5 özellikleri bu sonbahara kadar sadece geliştiriciler için kullanılabilir olacak. watchOS 5’in final sürümü muhtemelen Eylül ayında tüm Apple Watch Series 2 ve Series 3 kullanıcıları için kullanılabilir olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz