Ana Sayfa iPhone iPhone’lar Yakında Araba Anahtarlarının Yerini Alabilir

iPhone’lar Yakında Araba Anahtarlarının Yerini Alabilir

Apple gün geçtikçe bütün teknolojilerde adından söz ettirmeye devam ediyor. Geleneksel pazarlama yöntemiyle şimdi de araba anahtarını yok etmek için yola çıkan Apple mühendislerinin başarısını hep birlikte göreceğiz.

0

Apple’ı bir charter üyesi olarak kabul eden Car Connectivity Consortium’unun (CCC) önemli bir hedefi var, o da sürücülerin NFC özellikli akıllı telefonlarını fiziksel araç anahtarları yerine kullanmalarına izin veren bir “dijital anahtar” standardı oluşturmak. Bunun gerçekleşmesi durumunda iPhone’unuzun kilidini açmak veya kilitlemek kadar normal bir şekilde aracınızın motorunu çalıştırabilir veya kapı kilidini açabilirsiniz. CCC, bu hafta araç OEM’ini kullanarak bir dijital anahtar uygulamasını akıllı bir cihaza güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlayan ve mevcut bir Güvenilir Servis Yöneticisi’ni yani Trusted Service Manager (TSM) kullanan genelleştirilmiş bir dağıtım yöntemi sağlayan şartnamesinin ilk sürümünü tanıttı. Bu ilk sürümle birlikte çalışabileceği dijital anahtarın kullanımı için bir ekosistem oluşturulması hedefleniyor.

Car Connectivity Consortium’u Digital Key 2.0 sürümü üzerinde çalışmalarına başladı. 2019 yılının başlarında tamamlanması hedeflenen 2.0 sürümü ile arabalar ve akıllı cihazlar arasında standart bir kimlik doğrulama protokolü sağlanacak. Çalışmalar başarılı bir şekilde tamamlandığında 2.0 sürümü herkes için tamamen ölçeklenebilir bir çözüm sunacak. 2.0 sürümü yalnızca Apple için değil aynı zamanda Audi, BMW, General Motors, Hyundai, LG Electronics, Panasonic, Samsung ve Volkswagen, ALPS Electric, Continental Automotive GmbH, DENSO, Gemalto, NXP ve Qualcomm Incorporated için destek sağlayacak.

İPHONE ARTIK ARABA ANAHTARI OLARAK KULLANILABİLECEK

Günümüzde telefonlarımızı evimizin kapısını açmak için kullanabildiğimiz düşünüldüğünde bir sonraki aşamanın arabalarımızın kapısını açmak ve onu çalıştırmak olduğunu düşünmek hiç hayali durmuyor. Digital Key 2.0 sürümünün gelecek yıl planlandığı gibi kullanıma sunulduğunu varsayarak, önümüzdeki iki üç yıl içinde otomotiv üreticilerinin fiziksel anahtar yerine dijital anahtarları kullandığını görmek şaşırtıcı olmayacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz