Ana Sayfa iPhone iPhone’lar için Lightning Konnektör Devri Kapanıyor!

iPhone’lar için Lightning Konnektör Devri Kapanıyor!

Apple sonunda Lightning kararını verdi ve konnektör devri için son sinyalleri vermeye başladı. iPhone kullanan birçok kişi elbette bu durumu beğeniyor olsa da bazı kesimler oldukça eleştiri yapıyorlar.

0

Güvenilir Apple analisti Mark Gurman, Cupertino merkezli şirketin kablosuz şarj pedi AirPower’ı teknik sorunlar yüzünden Eylül ayından hemen önce ya da Eylül ayında piyasaya süreceğini açıkladığı raporunda önemli bir konuya daha değinerek Apple’ın yeni nesil iPhone modellerinden lightning konnektörünü kaldırmayı ve kablolu şarjı dönemini noktalamayı planladığını öne sürdü.

Analist, iPhone X’in geliştirme döneminde Apple’ın kablolu şarjı tamamen kaldırmayı planladığını ancak o dönemin kablosuz şarj yöntemlerinin geleneksel yöntemlerden oldukça verimsiz olmasından dolayı bu fikrinden vazgeçtiğini dile getiriyor. Mark Gurman’ın bu ütopik gibi görülen iddiasının ardında durduğu ve Apple’ın birkaç yıl içerisinde cihazlarındaki lightning konnektörünü kaldıracağı belirtiliyor. Analistin paylaştığı raporda, Apple mühendislerinin iPhone’daki harici bağlantı noktalarını ve düğmelerin çoğunluğunu kaldırmak için çalıştığı bilgisi yer alıyor.

APPLE LİGHTNİNG İLE İLGİLİ KARARINI SONUNDA VERDİ

Şirket, birkaç yıl önce iPhone 7 ile tartışmalı bir karar almış ve 3.5mm kulaklık jakını cihazlarından kaldırmıştı. iPhone’lardan lightning konnektörünün de kaldırılacak olmasının tartışmalara neden olacağı belirtiliyor. Çünkü lightning konektörü yalnızca kablolu şarj için değil, ses ve veri aktarımı için de kullanılıyor. Lightning konnektörünün kaldırılması, Apple’ın MFi programı kapsamında sertifikalandırılmış birçok adaptörün, veri kablolarının, powerbanklerin, ses kablolarının, kablolu kulaklıkların ve diğer pek çok aksesuarın iPhone’larla birlikte kullanılmasını engelleyecek. Bir lightning konnektörüne ve kabloya muhtaç olduğu düşünülen iPhone’lar için aslında günümüzde tümüyle kablosuz alternatifler yok değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz