Ana Sayfa İpuçları macOS Mojave’de Koyu Mod Nasıl Etkinleştirilir?

macOS Mojave’de Koyu Mod Nasıl Etkinleştirilir?

0

Apple’ın Mac’ler için sunduğu masaüstü işletim sistemi macOS’un en yeni sürümü WWDC 2018’de duyurulmuştu. Etkinlikte önemli geliştirmeler ve yeniliklerle tanıtılan macOS Mojave‘nin en dikkat çekici özelliği şüphesiz Koyu Mod oldu.

Mac’lerin ekranını standart aydınlık görünümden sıyırıp tümüyle koyu renklerle bezeyen bu mod özellikle Mac‘i ile gece çalışan kullanıcılar için eşsiz bir kullanılabilirlik yönüne sahip.

macOS Mojave’nin Koyu Mod’u Safari, Mesajlar, Mail, Takvim ve hatta uygulama geliştiriciler için sunulan Xcode gibi yerleşik veya App Store’dan indirilebilen hemen hemen tüm Apple uygulamaları ile uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Koyu Mod özelliğinin Mac’de nasıl etkinleştirildiğine bu yazımızda detayları ile birlikte bakacağız.

Mac’de Koyu Mod’u Etkinleştirme

Adım 1: Öncelikle Sistem Tercihleri uygulamasını açın.

Adım 2: Genel Seçeneğine tıklayın.

Adım 3: Gelen seçeneklerden Görünüş başlığı altında yer alan Koyu seçeneğine tıklayın.

Mac’inizde Koyu Mod’u bu şekilde etkinleştirmiş olacaksınız. Ne yazık ki Koyu Mod’u etkinleştirmenin veya kapatmanın daha kolay bir yöntemi henüz sunulmuyor.

Mac kullanıcıların memnun edici Koyu Mod özelliğiyle ilgili olarak Apple’dan en büyük beklentisi bir kestirmenin kullanıma sunulması. Tıpkı macOS‘un Bildirim Merkezi’nde TrackPad’inizle parmağınızı aşağıya doğru kaydırdığınızda Night Shift ve Rahatsız Etme kestirmesine ulaşıldığı gibi Koyu Mod için de benzer bir kestirmenin gelmesi en büyük temenni.

macOS Mojave’nin henüz test ve geliştirme sürecinde olduğu unutulmamalı. Koyu Mod’la ilgili daha fazla yenilik veya ek özellik bu bağlamda gelecekte karşımıza çıkabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz