Ana Sayfa Apple TSMC, Apple’ın 5nm Üretim Tesisini Kurma Planını Doğruladı

TSMC, Apple’ın 5nm Üretim Tesisini Kurma Planını Doğruladı

TSMC'nin onaylı bilgisine göre Apple çok daha ince bir çip için tesis kuruyor. Bu tesis ile birlikte daha ince telefonlar göreceğiz ki iPad Pro gibi cihazlarda bu tip cihazların önemi oldukça yoğun bir şekilde ortaya çıkıyor.

0

Ocak ayında TSMC’nin Apple’ın A serisi çipi için tek tedarikçi olma konumunu koruma amacının bir parçası olarak 5nm ve 3nm’lik geleceğin çiplerini üretebilmek için üretim teknolojisine yatırım yaptığı iddia edilmişti. Uzun süreli sessizliğin ardından TSMC bu iddiayı doğruladı. Apple’ın en önemli tedarikçileri arasında yer alan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), bugün yaptığı açıklama ile 5 nanometre üretim teknolojisine ve tesisine 25 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

TSMC’nin yatırım planını için herhangi bir zaman dilimi paylaşılmadı ancak Ocak ayından bu yana ortaya çıkan raporlar ve analist iddiaları ışığında şirketin 5nm üretim teknolojisine 2020’ye kadar geçmesi bekleniyor. Ayrıca şirketin 2022 yılına kadar da 3nm üretim teknolojisi sürecine geçiş yapacağı gelen bilgiler arasında.

TSMC YENİ ÜRETİM TESİSİ İÇİN ONAYI VERDİ

TSMC, iPad Pro’da kullanılan A9X çipinden bu yana iPhone’larda ve iPad’lerde kullanılan A serisi çipler için Apple ile özel bir anlaşmaya sahip. TSMC’nin sadece Apple için ürettiği A serisi çiplerden elde ettiği gelir göze çarparken, şirketin bu gelirden olmamak için üretim süreçlerini istikrarlı bir şekilde geliştirmeye çalıştığı görülüyor. Apple’ın ezeli rakibi Samsung tarafında da benzer girişimler söz konusu. Samsung’un 4nm’lik çip üretim teknolojisi üzerinde çalıştığı belirtiliyor ancak TSMC ile benzer şekilde bunun ne zaman gerçekleşeceği ile ilgili herhangi bir zaman dilimi paylaşılmıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz