Ana Sayfa Apple Apple’dan Qualcomm’a Büyük Misilleme!

Apple’dan Qualcomm’a Büyük Misilleme!

Apple ile Qualcomm arasındaki savaş yeni kanıtlar ve davalar ile her gün daha fazla alevleniyor. Türkiye'den takip ettiğimiz bu olayda yeni bir gelişme yaşandı. Apple oldukça büyük bir misilleme yaparak ortalığı karıştırdı.

0

Apple ile Qualcomm arasındaki yasal savaş her geçen gün sertleşiyor. Qualcomm’un Apple’ı telif haklarından kaynaklanan ödemelerini tam olarak yapmaması ve ihlallerle suçlamasıyla başlayan süreçte son olarak Apple, şirketin sahip olduğu dört patentin geçersiz olduğunu iddia ederek ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne başvuruda bulundu. Apple, Qualcomm’un sahip olduğu patentlerin yeni fikirleri kapsamadığını gerekçe göstererek dört Qualcomm patentinin iptal edilmesini hedefliyor.

Söz konusu patentler bir telefon ve bir dijital asistan, dokunmaya duyarlı ekranlar ve devre hafızası olarak işlev gören cihaz fikirlerini kapsıyor. Zorlu patent geçerliliği Apple’ın yasal savaşlarında izlediği tipik stratejilerinden birisi. Apple’ın şimdiye kadar patent iptali talebi ile ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne toplamda 398 başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Apple’ın başvurusunu üç yargıç ele alacak ve Qualcomm’un verdiği cevaplar dikkate alınarak Apple’ın argümanının haklı olup olmadığı konusunda bir ön karar verilecek. Apple’ın patentleri geçersiz ilan ettirme şansı olursa ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi konuyla ilgili nihai bir karar vermeden önce resmi bir inceleme yapacak.

APPLE ile QUALCOMM SAVAŞI 1 YIL ÖNCE BAŞLAMIŞTI

Apple ile Qualcomm, 2017 yılının başından bu yana yasal savaş veriyorlar. İkili arasındaki anlaşmazlık Apple’ın Qualcomm’a telif haklarından kaynaklanan ödemeyi yapmak istememesi ile başladı. Apple’a göre Qualcomm, teknolojileri ile alakası olmayan alanlardan bile telif hakkı adı altında ödeme talep ediyor. Qualcomm ise her iPhone’un kalbinde teknolojisinin olduğunu dile getirerek Apple’a itiraz etmiş ve konuyu mahkemeye götürmüştü. Apple, yıllardır Qualcomm LTE yongalarını cihazlarında kullandı ancak yasal mücadelenin başlamasıyla birlikte Qualcomm’un LTE yongalarını kullanmamaya başladı. ABD ve Çin’deki bazı iPhone’lar için ithalat ve ihracat yasağı talep eden Qualcomm’a karşı Apple birden fazla dava açarak cevap vermişti. Apple’ın bu son atağı karşısında Qualcomm’un nasıl bir strateji izleyeceği ise büyük merak konusu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz