Ana Sayfa iOS iOS 11.4’ün Kamera Uygulamasında Siyah Ekran Sorunu Yaşanıyor

iOS 11.4’ün Kamera Uygulamasında Siyah Ekran Sorunu Yaşanıyor

19

Bir yandan iOS 12 üzerinde geliştirme çalışmalarını sürdüren Apple, diğer yandan da iOS 11 tarafında iOS 11.4.1 üzerinde geliştirmelerine ve hata düzeltmelerine devam ediyor. Şu anda kullanıcı tarafında kullanılabilir en güncel iOS sürümü iOS 11.4 ve bir grup kullanıcı iOS 11.4’ün oldukça rahatsız edici bir soruna sahip olduğuyla ilgili bildirimde bulunuyorlar.

iOS 11.4 güncellemesi, AirPlay 2, iCloud’daki Mesajlar dahil olmak üzere birkaç yeni özelliği beraberinde getiriyor. Elbetteki güncelleme sonrası Kamera uygulaması kullanılamaz hale gelen kullanıcılar için bu yeni özelliklerin hiçbirisi herhangi bir anlam ifade etmiyor.

iOS 11.4 Kamera Sorunu

Cihazında iOS 11.4 yüklü olan kullanıcıların bir kısmı Kamera uygulaması çalışmadığından şikayet ederken bir kısmı ise görüntüde titreme, bozulma gibi sorunlar oluştuğundan şikayetçiler. Özellikle Kamera uygulamasını çalıştırmak isteyen kullanıcıların siyah ekran ile karşılaşmaları önemli bir soruna işaret ediyor. Şu an için hangi iPhone modellerinde ekseri olarak sorunun yaşandığı net değil ancak iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 7 üzerinde yoğunlaştığı görülüyor.

Güncelleme sonrası Kamera uygulamasının kullanılamaz hale gelmesi oldukça ilginç çünkü bildiğimiz kadarıyla Apple, iOS 11.4’de Kamera uygulamasında herhangi bir değişiklik veya geliştirme yapmadı.

Sorunun yaygın olup olmadığı, hangi durumlarda ortaya çıktığıyla ilgili hiçbir somut bilgi yok ancak bir kısım kullanıcının sorundan muzdarip olduğu bilinen bir gerçek. Sorun için önerilen herhangi bir çözümünün olmaması ise işleri zorlaştırıyor. Yine de Apple’ın konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmamış olması iOS 11.4 kamera sorununun çok yaygın yaşanmadığını gösteriyor.

Sizin de iPhone’unuzda veya iPad’inizde iOS 11.4 güncellemesi sonrası benzer bir sorunla karşılaştıysanız lütfen aşağıdaki yorum alanından paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


19 Yorumlar

  1. 11.4.1 güncellemesinden sonra oldu. bu güncellemeyi telefondan nasıl kaldırabiliriz. Bilen varsa yoruma yazabilir mi.

  2. 7 plus kullanıyorum. Portre monduna geçmiyor görüntü flu kalıyor.fotoğraf çekmiyor. çekilen fotoğraf galeride siyah ekran olarak kaydediliyor.

  3. Bune ya iPhone 7 iOS 12 de berbat hale geldi 12.0.1 çok kötü hal aldı klavye ekranda donma on kamera çalışmıyor simsiyah oluyor bune ya

  4. Telefonum 6s, her gün mutlaka kamera da siyah ekran sorunu yaşıyorum. Arada düzeliyor ama gün içinde ve her gün sorunun tekrarlaması can sıkıcı.

  5. 6s plus kararma dan kurtulamayorum sadece watsup messenger anlik cekimlerde normal dakar direk kamera hep siyah

  6. Apple 7 plus ön kamera açtığımda ekran siyah oluyor ve uygulama belli süre açık olduğunda telefon aşırı derece ısınıyor kapatıp açınca düzeliyor servise götürmekten başka çarem kalmadı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz