Ana Sayfa iOS iOS 12: Safari Sekmelerinde Site Simgeleri Nasıl Gösterilir?

iOS 12: Safari Sekmelerinde Site Simgeleri Nasıl Gösterilir?

0

Safari ve Chrome çekişmesinde Apple’ın web tarayıcısı üzerindeki geliştirmeleri her yeni iOS sürümü ile devam ediyor. Şimdiye kadar performans ve kullanılabilirlik taraflarına odaklanılan Safari’ye iOS 12’de küçük bir tasarımsal dokunuş yapıldı. iOS 12 ile birlikte iPhone ve iPad’de Safari sekmelerinde site simgelerinin görüntülenmesini mümkün kılan kullanışlı bir özellik kullanıma sundu.

Safari sekmelerinde site simgelerin görüntülenmesinin iPhone’lar için çok büyük bir anlamı yok ancak iPad’ler için oldukça kullanışlı bir yöne sahip ancak iPhone’lar için de sekmeler arası gezinti yaparken oldukça kullanışlı bir görünüm oluşturduğunu söylemek mümkün.

iOS 12’de Safari sekmelerinde site simgelerini nasıl gösterebileceğinizi öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

iOS 12’de Safari Sekmelerinde Site Simgeleri Nasıl Gösterilir?

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın.

Adım 2: Safari menüsüne dokunun ve Simgeleri Sekmelerde Göster seçeneğinin yanındaki anahtarı etkin hale getirin.

Artık Safari’de açık olan tüm web sayfalarını sekmeler üzerinde görüntülediğinizde, sayfa başlıklarının yanında site simgelerinin yer aldığını görebilirsiniz.

Çoğu kullanıcıya göre, bu küçük özellik iPhone ve iPad’in yatak görünümde Safari’de gezinti yaparken oldukça kullanışlı bir hal alıyor.

Şu anda sadece geliştiriciler için kullanılabilir olan ve en son yayınlanan ikinci betası ile en yeni iOS sürümünün testleri ve geliştirmeleri devam ediyor. Bu ve bunun gibi diğer iOS 12 özelliklerini standart bir kullanıcının kullanabilmesinin önünde yaklaşık iki-iki buçuk ay gibi bir süreç var. Bu süreçten önce iPhone veya iPad’inizde iOS 12 deneyimini yaşamak istiyorsanız Apple’ın Beta yazılım Programı’na kayıt olabilir ve iOS 12 Public Beta 1’in yayınlanmasını bekleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz