Ana Sayfa Haberler Warner Bros, Yeni Oyunu Westworld’de İçerik Kopyalamakla Suçlanıyor!

Warner Bros, Yeni Oyunu Westworld’de İçerik Kopyalamakla Suçlanıyor!

Warner Bros oldukça farklı bir suç haberi ile karşımıza çıkıyor. İçerik kopyalama sorunu yeni yayınladığı mobil oyunu hakkındadır ve oldukça ciddi suçlamalar ile dava edilmektedir. Detayları haberimizde ele aldık.

0

Warner Bros, mobil cihazlar için yayınladığı en yeni oyunu olan Westworld’de içerik kopyalamakla suçlanıyor. Popüler HBO dizisinden ilham alınarak hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde mobil cihazlar için yayınlanan Westworld’ün içeriğinin Fallout Shelter’dan kopyalandığı iddia ediliyor.

Fallout Shelter, 2015 yılında yayınlanmış bir mobil oyun. Oyun Fallout evreninde geçiyor. Oyuncular bu evrenin sakinlerini kontrol ederek yeni tesisler inşa ediyor, tesisleri işletiyor ve karakterleri yer üstünde keşif gezilerine çıkarıyorlar.

Warner Bros’un Yeni Oyunu Westworld

Westworld oyununda ise oyuncuların yapay zekalar oluşturmaları ve tesisi ziyarete gelen konukları bu yapay zekalar aracılığıyla memnun etmeleri isteniyor. Tıpkı Westworld dizisindeki Delos tesisi ve tesisin işleyişinde olduğu gibi. Oyundaki nihai hedef ise yeraltındaki Westworld tesisini yerüstü parkıyla birlikte yürütmek.

Söz konusu iki oyun arasında açık benzerlikler dikkat çekerken, Fallout Shelter’ın sahibi Bethesda Softworks, Warner Bros ve oyunun geliştiricisi Behavior Interactive’i sözleşme ihlali, telif hakkı ihlali, haksız rekabet ve ticari sırların kötüye kullanılması iddiaları ile suçluyor. Video oyun geliştirme şirketi olan Behavior Interactive, hem Fallout Shelter hem de Westworld oyunu için çalıştı.

Behavior’in Fallout Shelter için korunan bilgisayar kodlarını izinsiz kullanmanın yanı sıra, aynı oyun tasarımını, oyun mekaniklerini ve animasyonlarını Westworld’de kullandığı söylüyor. Bethesda’ya göre Behavior Interactive, WestWorld’ü daha hızlı pazarlamak, maliyetleri ve geliştirme süresini hızlandırmak için telif hakkıyla korunan kodlar dahil olmak üzere fikri mülkiyetine kısıtlı erişimini kullandı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz