Ana Sayfa Haberler iOS 11 Yüklü iPhone veya iPad’in Parolası Kolayca Kırılabiliyor!

iOS 11 Yüklü iPhone veya iPad’in Parolası Kolayca Kırılabiliyor!

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan ama henüz telefonlarda indirilmeye sunulmayan iOS 12 tam anlamıyla güvenlik sorunlarını ortadan kaldırdı. Teste göre iOS 11 kullanan telefonların güvenlik duvarları çok kolay bir şekilde aşılıyor.

0

Güvenlik araştırmacısı Matthew Hickey, bir iOS cihazının parolasını kırmak için kullanılabilen ve USB protokolü ile çalışan önemli bir güvenlik açığını keşfettiğini duyurdu. Güvenlik açığı kullanılarak, iOS cihazlarda önlem amaçlı olarak yer alan 10 hatalı giriş denemesi engeli rahatlıkla atlatılabiliyor. iPhone veya iPad’in parolası, 0000’dan 9999’a kadar olan parolalar belirli kombinasyonlar kullanılarak sürekli olarak deneniyor.

Güvenlik açığının kullanılarak yöntemin nasıl çalıştığıyla ilgili kısa bir video paylaşıldı. Bu parola kırma yöntemini kullanabilmek için kilitli bir iPhone veya iPad ve lightning kablosu yeterli oluyor ve iOS 11.3’e kadarki sürümleri çalıştıran tüm iPhone veya iPad modellerinde kullanılabiliyor.

Güvenlik açığını kullanarak herhangi bir iOS cihazının parolasını kırmak için her dört basamaklı parolanın üretilmesi üç ile beş saniye arasında sürüyor. Bu da yöntemin Grayshift tarafından geliştirilen ve iOS cihazlarının parolasını kırmak için kullanılan GrayKey Box cihazı kadar hızlı çalışmadığı anlamına geliyor. Güvenlik araştırmacısı, altı basamaklı bir parolanın kırılabilmesinin haftaları bulabileceğini söylüyor.

iOS 12 GÜVENLİK SORUNLARINI ORTADAN KALDIRIYOR

Apple, iOS 12 ile Matthew Hickey’in kullandığı güvenlik açığının yanı sıra GrayKey Box gibi cihazların kullanılarak iPhone, iPad veya iPod touch’ın parolasının kırılmasını engelleyebilmek adına iOS 12 ile USB aksesuarları için sınırlı modu kullanıma sundu (Ayarlar > Face ID/Touch ID ve Parola menüsünden özelliğe ulaşabilirsiniz).

iOS 12’yi çalıştıran cihazlarda varsayılan olarak USB aksesuarlarına erişim izni verilmiyor. Herhangi bir aksesuarı iOS cihazınıza bağladığınızda cihazın parolasını girerek aksesuar için izin vermeniz gerekiyor. Cihazın kilidinin açılması ve USB aksesuarı için verilen iznin üstünden uzun bir süre geçtikten sonra iPhone veya iPad için USB erişimi yeniden kesiliyor ve tekrar izin vermeniz gerekiyor. Apple, iOS 12 ile USB aksesuarlarının erişim iznini kullanıcıların kontrolüne vererek cihazlarının parolasını daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor. Mevcut yöntemleri dikkate alarak iOS 12 ile iOS cihazlarının parolasının kırılmasının artık oldukça zorlaştığını söylemek mümkün.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz