Ana Sayfa iOS iOS 12 Public Beta için iOS Cihazını Hazır Hale Getirme

iOS 12 Public Beta için iOS Cihazını Hazır Hale Getirme

iOS 12 Public Beta kullanmak istiyorsanız ilk olarak küçük bir hazırlık yapmanız gerekiyor. Bu hazırlığı haberimizde anlatıyoruz ki telefonlarınızı direkt olarak kullanırken bir sıkıntı yaşamayın.

0

Apple, iOS 12 için Beta Yazılım Programı’nı bu ay macOS Mojave ve tvOS 12 ile birlikte başlatacağını açıklamıştı. iOS 12 Public Beta için artık sayılı günler kaldı ve muhtemelen önümüzdeki hafta içinde programa kayıtlı kullanıcıları için iOS 12’nin ilk Public Beta’sı yayınlanacak.

Peki iOS 12 Public Beta’nın yayınlanması öncesinde yapılması gerekenler neler? Yazımızda bu sorunun cevabını vermeye çalışacağız.

iOS 12 Public Beta Güncellemesi

Apple’ın iOS 12 Public Beta’yı tam olarak ne zaman yayınlayacağını bilmiyoruz ancak önceki iOS sürümlerinin Public Beta‘sının yayınlanma döngüsünü baz olarak, güncellemenin önümüzdeki hafta başında gelmesini bekliyoruz.

Bu sonbaharda herkese açık olarak yayınlanacak olan iOS 12’nin en yeni özelliklerini öncelikli olarak kullanmak isteyen kullanıcılar için iOS 12 Public Beta büyük bir fırsat olacak. Elbetteki test ve geliştirme sürecinde olan bir yazılımı iPhone veya iPad’e yüklemeden önce bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor.

iOS 12 Public Beta’nın Yayınlanması Öncesinde Yapılması Gerekenler?

iOS 12 Public Beta’yı cihazınıza yüklemeden önce yazılımın harika özellikleri ve değişiklikleri beraberinde getireceğini düşünüyor olabilirsiniz ancak yazılımın son derece kararsız durumda olduğunu da bilmelisiniz.

Henüz beta sürecinde olan bir yazılımda doğal olarak hatalar ve sorunlarla karşılaşılabilir. iOS 12 Public Beta, elbetteki ilk ve ikinci iOS 12 geliştirici betasına kıyasla daha kararlı olacaktır.

Şu ana kadar iOS 12 geliştirici betasında genel olarak karşılaşılan sorunlar şu şekilde;

  • GPS çalışmıyor, yanlış konum gösteriyor,
  • CarPlay’de çökmeler meydana geliyor,
  • Anımsatıcılar ve diğer üçüncü taraf uygulamalarda donmalar/takılmalar olabiliyor,
  • Yük pil tüketimi.

Bekleyebilirseniz cihazınıza iOS 12’nin ikinci public betasını yüklemenizi tavsiye ederiz. Bu, olumsuzluklar karşısında alacağınız riskin daha düşük olacağı anlamına geliyor.

Her şeye rağmen ilk iOS 12 Public Beta’sını cihazınıza yükleme konusunda kararlıysanız iPhone’unuzu veya iPad’inizi mutlaka yedekleyin. Yedekleme için iTunes’i kullanmanız gerekiyor. Çünkü iOS 12’ye geçiş yaptığınız anda iCloud yedeklemesi değişecek ve mevcut iCloud yedeklemesini iOS 11’e geri dönmek istediğinizde kullanamayacaksınız. Bunun dışında, herhangi bir aksaklık oluşmaz ise iOS 12 public betasını cihazınıza yüklediğinizde herhangi bir veri kaybı yaşamayacaksınız.

Yedekleme yapsanız bile iOS 12’den iOS 11’e geri dönüş yapmak istediğinizde iOS 12’yi kullanım sürenize bağlı olarak bazı verilerinizin eksik olabileceğini unutmayın. Verilerinizi en güncel şekilde saklamanızın en iyi yolu iOS 12 Public Betayı yüklemeden hemen önce iOS 11 yüklü cihazınızın yedeğini almaktır. Bu noktada en sonki iOS 11 sürümünün cihazınızda yüklü olduğundan emin olun.

Önümüzdeki günlerde iOS 12 ile birlikte tvOS 12 ve macOS 10.14 Mojave’nin de Public Beta’sı da yayınlanacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, watchOS 5 için yalnızca geliştirici betası kullanılabilir olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz