Ana Sayfa Haberler Apple, MacBook’lar için Klavye Onarım Programını Duyurdu

Apple, MacBook’lar için Klavye Onarım Programını Duyurdu

2

Apple, MacBook ve MacBook Pro modellerinin klavyesinde beklenmedik bir şekilde harf veya karakter tekrarlanması ya da klavyenin düğmelerinin yapışıp kalarak kullanılamaz hale gelmesi yönündeki kullanıcı şikayetlerini dikkate alarak klavye onarım programını duyurdu (onarım programı sayfası). Apple’a göre klavye sorunu 2015’den 2017’ye kadarki MacBook ve MacBook Pro modellerinin küçük bir yüzdesinde görülüyor.

Apple, sorundan etkilenen müşterilerinin MacBook veya MacBook Pro’larını bir Apple Store’a veya Apple Premium Reseller’e götürmeleri gerektiğini söylüyor. Kullanıcıların Mac’lerinin klavyelerinin incelenmesinin ardından uygunsa ücretsiz onarım hizmetinin sunulacak. Onarım hizmeti, bir veya daha fazla klavye tuşunun ya da klavyenin komple değiştirilmesini içeriyor.

Klavye Onarım Programı ile Uyumlu Mac Modelleri

Onarım için uygun olan MacBook ve MacBook Pro modelleri şu şekilde;

  • MacBook (Retina, 12 inç, Early 2015)
  • MacBook (Retina, 12­ inç, Early 2016)
  • MacBook (Retina, 12 inç, 2017)
  • MacBook Pro (13­ inç, 2016, iki Thunderbolt 3 bağlantı noktası)
  • MacBook Pro (13 inç, 2017, iki Thunderbolt 3 bağlantı noktası)
  • MacBook Pro (13 inç, 2016, dört Thunderbolt 3 bağlantı noktası)
  • MacBook Pro (13 inç, 2017, dört Thunderbolt 3 bağlantı noktası)
  • MacBook Pro (15 inç, 2016)
  • MacBook Pro (15 inç, 2017)

Onarım programına yukarıdaki MacBook veya MacBook Pro modelleri dışında hiçbir Mac modelinin dahil edilmediğini vurgulayalım.

Ücretsiz onarım sürecini başlatmak için müşterilerin bir Apple Premium Reseller’i veya randevu alarak bir Apple Store’u ziyaret etmeleri gerekiyor. Bunlar dışında, Apple destek ile iletişime geçerek Mac’i uygun bir şekilde Apple Onarım Merkezi’ne kargolamak da mümkün. Apple, klavye sorunundan etkilenen ancak MacBook veya MacBook Pro’nun çalışmasına engel herhangi bir arıza söz konusu ise öncelikle bu arızanın giderilmesinin gerektiğini söylüyor.

Daha önce programa uygun Mac modelleri için klavye sorunundan dolayı Apple’dan onarım hizmeti alan ve karşılığında ödeme yapan müşterilere ise para iadesi yapılacak. Kullanıcıların para iadesi konusunu görüşmek için Apple ile iletişime geçmeleri gerekiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz