Ana Sayfa Haberler Apple, Kolay Çizildiği Gerekçesi ile Apple Watch Yüzünden Davalık Oldu!

Apple, Kolay Çizildiği Gerekçesi ile Apple Watch Yüzünden Davalık Oldu!

Apple, akıllı saati Apple Watch için "çizilmelere karşı dayanıklı" olduğu yönündeki pazarlama sloganı yüzünden davalık oldu. Ontario şirketi, davanın açılması sonrasında Apple Watch'un çizilmelere ve lekelenmeye karşı çok hassas olduğu iddialarını ele aldı.

1

21 yaşındaki Dean Lubaki, geçtiğimiz yıl Eylül ayında 42mm Apple Watch Edition Milano Loop’u (Seramik Kaplamalı) satın aldı. Milano Loop’un mıknatıslı kısmının sık sık Apple Watch’una temas etmesiyle cihazının gövdesinde çizikler oluştu ve asıl olay bundan sonra başladı.

Apple Watch’un gövdesinin Milano Loop’un mıknatısı ile birlikte büyük sorunlara yol açtığını ve Apple’ın bu konuda kendisini uyarmadığını dile getiren Lubaki, şirketten destek talep ettiğini ancak Apple’ın bu destek talebini reddettiğini söylüyor.

Apple Watch’u satın alırken AppleCare+ da satın aldığını söyleyen Lubaki, gelen red cevabı karşısında şaşırıp kaldığını dile getiriyor. Apple’ın destek talebini reddetmesinin ardından harekete geçen genç, şirketin geri ödeme yapması talebi ile mahkemeye başvurdu.

Dean Lubaki’nin Apple’dan tazminat talep etmesinin nedenini ise olayla birlikte strese girdiğine ve oluşan masraflara bağlıyor. Dahası, Apple’ın Watch’un çizilmelere karşı dayanıklı olduğunu söylerken müşterilerine yalan söylediğini iddia ediyor.

APPLE’IN TEKLİFİNİ REDDETTİ!

Olayın yaşanmasının ardından Apple, Lubaki ile iletişime geçerek Apple Watch Edition’un yerine ücretsiz bir aksesuar vermeyi teklif etti ancak genç bu teklifi reddederek yasal hakkını kullanmayı tercih etti. Şimdi mahkemenin ne gibi bir karar vereceği büyük merak konusu. Mahkemenin vereceği karar benzer sorun yaşayan müşterileri de yakından ilgilendirecek çünkü yasal olarak bağlayıcı olacak. Davanın sonucunda ne olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Watch Series 2 ilk çıktığında milano loop’lu paslanmaz çelik modelini çok beğenerek satın almıştım. Ancak ertesi gün daha 24 saat olmadan ekranda bir çizik oluştuğunu farkettim ve inanılmaz moralim bozuldu.

    Saati bir yere çarpmamıştım sert bir yüzeyle temas bile etmemişti.

    Apple store’a götürüp çiziği göstererek iadesini talep ettim. Hemen iadeyi sağlasalarda sorunun apple watch’ın hassaslığından kaynaklandığını kabul etmek istemediler nedense 🙂

    Safir cam diye satılan modelin daha 24 saat geçmeden ekranında çizik oluşması bana hala ilginç geliyor. Safir camlı başka kol saatlerim de var. Defalarca sağa sola çarpmış olmama rağmen ekranda ufak bir çizik bile yok.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz