Ana Sayfa Apple MacBook ve MacBook Pro için Başlatılan Onarım Programına Tepki Yağıyor!

MacBook ve MacBook Pro için Başlatılan Onarım Programına Tepki Yağıyor!

Kullanıcıların yıllardır dile getirdikleri şikayetleri sonrasında Apple, 2015'in başından bu yana MacBook ve MacBook Pro modellerinde yer verdiği kelebek tipi mekanizmalı klavyeyle ilgili sorunu resmi olarak kabul etti.

2

Cupertino merkezli şirket, MacBook ve MacBook Pro’nun klavye sorunun çözülmesi amacı ile ücretsiz onarım programını başlattı. Ayrıca, geçmişte benzer sorunla karşılaşan kullanıcıların onarım hizmeti için yaptıkları ödemelerin iade edileceği duyuruldu.

Onarım Programına Büyük Tepki Var!

Apple’ın başlattığı onarım programı karşısında kullanıcıların tepkisi olumsuz oldu. Çünkü soruna sahip klavyeler için aynı kelebek tipi mekanizmaya sahip klavye düğmeleri ile değişim yapılacağı açıklandı. Bu, muhtemelen gelecektede aynı sorunların oluşacağı anlamını taşıyor. Apple’ın onarım programına kullanıcıların tepki göstermeleri konusunda haklı oldukları görülüyor.

Apple, MacBook ve MacBook Pro kullanıcılarının küçük bir yüzdesinin klavye sorunu yaşadığını söylemişti ancak gelen tepkilere bakarak sorun yaşayan kullanıcı sayısının bir hayli fazla olduğunu söylemek mümkün. Özellikle Apple’ın kelebek tipi mekanizmalı klavyesi ile ilgili sorunları yıllar sonra kabul etmiş olması şirketin sorunu çözme konusunda isteksiz olduğu yönünde yorumlanıyor.

İlk nesil kelebek tipi mekanizmalı klavye piyasaya sürüldüğünde Apple, artık Mac’lerinin daha ince formda olmasının önünü açmış oldu ve bununla bir müddet övündü. Uzun vadede Apple’ın daha şık ve daha ince tasarımlı Mac modelleri için önemli bir adım attığı konusunda görüş birliğine varıldı ancak birçok kullanıcının kelebek tipi mekanizmaya sahip klavyede zamanla sorunlar yaşaması büyük tepkiye neden oldu.

Klavye Sorunu Çözülecek mi?

Apple’ın yeni onarım programı ile sorunların önüne geçeceği umuluyor. Gerçek anlamda klavye sorununun çözülüp çözülmediğini ise zamanla göreceğiz gibi duruyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Klavyeyle birlikte batarya degisimi de yapacagi soyleniyordu ?

    Apple Turkiye de sorunu kabul ediyor fakat nasil bir tamirat uygulayacaklari nnet degil (evet gordugunuz uzere “n” harfi cift basti).

    • Duyurulan onarım programı ile sadece klavye sorunlarına odaklanılıyor. Pil ile ilgili sorunlar için herhangi bir duyuru yapılmadı. Mac’inizin pili ile ilgili sorun varsa klavye onarımı için destek almaya gittiğinizde sorununuzu açıkça izah etmenizi öneririm Ali Bey.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz