Ana Sayfa iOS Apple Harita Uygulamasında Görmek İstediğimiz 5 Özellik

Apple Harita Uygulamasında Görmek İstediğimiz 5 Özellik

İlk olarak 19 Eylül 2012'de iOS 6 ile kullanıma sunulan Apple Harita uygulaması önemli geliştirmeler ve iyileştirmelerle artık oldukça popüler harita uygulamaları arasındaki yerini almış durumda. Her şeye rağmen Apple'ın harita uygulamasının önemli eksiklikleri var. iOS ve macOS platformu kullanıcılarının Apple Harita Uygulaması'nda görmek görmek istediği beş özelliği sizin için bir araya getirdik.

0

Herhangi bir uygulamada olduğu gibi Apple’ın harita uygulamasıda mükemmel veya kusursuz değil. Bazı sorunları ve eksiklikleri olduğu bir gerçek. En önemlisi ise, bazı rakip harita uygulamalarında gördüğümüz ve severek kullandığımız özelliklerin Apple Harita uygulamasında yer almıyor olması.

Çevrimdışı İndirme Özelliği

Google Haritalar, uygulamayı çevrimdışı kullanabilmeniz için haritanın bir bölümünü cihazınıza indirebilmenize olanak sağlıyor. Uluslararası veya internet bağlantısının kullanılabilir olmadığı herhangi bir yere seyahat etmeniz durumunda, çevrimdışı indirme özelliğinin son derece kullanışlı bir yanı var. Apple Harita uygulamasında da çevrimdışı indirme özelliğine yer verilmesi en çok istenen özelliklerin en başında yer alıyor.

Sosyal Harita Özelliği

Apple Harita uygulaması, harita üzerinde trafik yoğunluğunu gösterme konusunda iyi bir iş çıkarıyor ancak verilerin nereden alındığını bilmiyoruz. Bununla birlikte Apple’ın harita uygulamasının sosyal harita özelliğinden yoksun olduğunu çok iyi biliyoruz. Öte yandan rakip harita uygulamarı arasında yer alan Waze uygulamasında, sosyal harita uygulaması oldukça başarılı bir şekilde uygulanıyor.

Waze’in sosyal harita özelliği sayesinde kullanıcılar, radar bilgisinden yoldaki bozukluklara kadar pek çok konuda birbirlerini bilgilendirebiliyorlar.

Hız Limiti Bildirimleri

Google Harita ve diğer pek çok harita uygulamasında, konumunuza göre yoldaki hız sınırı gösteriliyor ve hatta bu hız sınırını aştığınızda uyarılıyorsunuz. Şehirler asrası yolculuklarınızda ilk defa kullandığınız bir yolda seyahat ederken kimi zaman hız sınırı konusunda hataya düşebiliyor ve bundan dolayı cezai işlemlerle karşılaşabiliyorsunuz. Apple Harita uygulamasının bu konudaki eksikliğini gidermesi kullanılabilirlik açısından oldukça önemli.

Apple Music Entegrasyonu

Bir Spotify ve Waze kullanıcısıysanız, uygulamalar arası müzik entegrasyonunun son derece kullanışlı olduğu dikkatinizi çekmiştir. Spotify’ın Şimdi Çalınıyor çubuğu, Waze’in uygulama ekranında oldukça kullanışlı bir şekilde gösteriliyor. Apple Harita uygulamasında Apple Music için böyle bir entegrasyonu görmek oldukça güzel bir deneyim olacaktır. Çünkü Apple Harita uygulamasını kullanarak herhangi bir rotayı takip ederken müziği değiştirmek istediğinizde oldukça zorlanıyorsunuz.

Akaryakıt İstasyonlarının Fiyat Bilgisini Görüntüleme

Waze’in akaryakıt istasyonlarının fiyatlarını göstermeye yarayan özelliği sayesinde, hangi istasyonda benzin veya mazotun litresinin ne kadar olduğunu görebiliyorsunuz. Waze, benzin istasyonlarının pompa fiyatlarını kullanıcılardan aldığı bildirimlerle topluyor ve sunuyor. Yoculuk esnasında en ucuz akaryakıtı hangi istasyondan alabileceğinizi bilmenizi sağlıyor oluşu ile bu özelliğin oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.

Apple’ın harita uygulaması konusunda kullanıcı deneyimini geliştirmek için elinden geleni yaptığını biliyoruz. Özellikle de uygulamanın ilk yayınlandığı günden bu güne kadarki geçen süreçte büyük bir gelişim yaşandığı bir gerçek ancak kullanılabilirlik tarafında gözle görülür önemli geliştirmelerin yapılması şart.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz