Ana Sayfa Haberler iOS için Microsoft Edge’ye Yerleşik Adblock Plus Özelliği Geliyor!

iOS için Microsoft Edge’ye Yerleşik Adblock Plus Özelliği Geliyor!

Microsoft, iOS ve Android platformları için sunduğu internet tarayıcısı Edge için yerleşik Adblock Plus özelliğini test ediyor. İşte detaylar...

0

Hem iOS hem de Android cihazlar için kullanılabilen Microsoft’un Edge mobil internet tarayıcısına, şirketin yerleşik Adblock Plus özelliğini dahil edebilmek için bir süredir çalışma yaptığı ortaya çıktı.

Yerleşik AdBlock Plus özelliği sayesinde, Edge tarayıcısını kullanan iOS kullanıcıları web reklamlarını engellemek için ayrı bir uygulama indirmek zorunda kalmayacaklar. Microsoft, bu şekilde daha fazla mobil kullanıcıyı tarayıcısına çekmeyi hedefliyor. Adblock Plus, Microsoft Edge‘nin ayarlarından hiçbir eklenti gerekmeksizin etkinleştirilebilecek.

Diğer Tarayıcılarda Reklam Engelleme Özelliği

Google, Android cihazlar için Chroma’a reklam engelleme özelliğini dahil etmiş ve iOS cihazlar için bu özelliği kullanıma sunmamıştı. Chrome’daki reklam engelleme özelliğin belli bir sınıra göre çalışıyor. Yani istenildiği gibi web reklamlarını tamamen kaldırmıyor. Adblock Plus, standart AdBlock ve Chrome’un reklam engelleme özelliğine kıyasla daha agresif bir reklam engelleme seçeneği olarak Microsoft’un Edge tarayıcısındaki yerini almaya hazırlanıyor.

iOS Safari kullanıcıları, App Store’da bulunan çeşitli reklam engelleme uygulamalarından herhangi birini kullanarak web reklamlarını engelleyebiliyorlar ancak Safari’de yerleşik olarak sunulan herhangi bir reklam engelleme özelliği yok.

Adblock Plus, şu anda hem Android hem de iOS cihazlar için beta olarak kullanılabiliyor. Microsoft, çok yakın gelecekte bu özelliği hem iOS hem de Android kullanıcıları için tarayıcısı Edge’de yer verecek.

Microsoft, Edge tarayıcısını Windows platformuna ek olarak iPhone, iPad ve Android cihazları dahil olmak üzere çeşitli platformlar için kullanıma sundu. Microsoft Edge, hub görünümü, Microsoft hesabı ile eşitleme, QR kodu okuyucusu, sesli arama, InPrivate gibi çeşitli özelliklere sahip.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz