Ana Sayfa Haberler Android’den iPhone’a Geçiş Yapan Kullanıcıların Tercihi Büyük Ekranlı Modeller

Android’den iPhone’a Geçiş Yapan Kullanıcıların Tercihi Büyük Ekranlı Modeller

0

Consumer Intelligence Research Partners’ın (CIRP) paylaştığı en yeni verilere göre, Android’den iPhone ekosistemine geçiş yapan kullanıcılar tercihini ağırlıklı olarak iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’tan yana kullanıyor. Veriler, 31 Mart 2018’de sona eren Apple’ın son mali çeyrek döneminde toplanmış ve o dönemde bir iPhone satın alan 2.000 Amerikalı Apple müşterisi ile yapılan ankete dayanıyor.

Android Kullanıcılarının Tercihi “Plus” Modelleri

CIRP, bu çeyrekte iPhone’a geçiş yapan kullanıcılarının yüzde 15 ile 20’sinin Android kullanıcısı olduğunu tahmin ediyor. Android’den iOS’a geçiş yapan kullanıcıların en çok tercih ettiği iPhone modelleri sırasıyla iPhone 8 ve iPhone 8 Plus (yüzde 40), iPhone 7 ve 7 Plus (yaklaşık yüzde 25) ve daha az ölçüde iPhone 6s ve 6s Plus (yaklaşık yüzde 12).

iOS’a geçiş yapan Android kullanıcılarının daha büyük ekranlı olan Plus modellerini alma eğiliminde olması dikkat çekerken, Android’den iPhone’a geçiş yapan kullanıcıların en az yüzde 39’nun bir Plus modelini satın aldıkları vurgulanıyor.

Paylaşılan verilerde, iPhone’a geçiş yapan Android kullanıcılarının eski iPhone modellerini (iPhone 7, iPhone 6 ve iPhone SE) tercih ettikleri görülüyor. Mevcut iPhone kullanıcıları ise tercihlerini daha yeni bir iPhone’dan yana kullanıyorlar. Bu yönü ile Android’den iOS’a geçiş yapan kullanıcılarının ilk iPhone deneyimini eski bir modelde yaşamak istiyor oldukları göze çarpıyor.

Android’den iPhone’a geçiş yapan kullanıcılar için en popüler model son olarak Mart 2017’de yenilenen iPhone SE olurken öteki tarafta en pahalı iPhone modeli olma ünvanına sahip iPhone X, Android kullanıcıları tarafından pek tercih edilmiyor.

Android, iOS için yüzde 86 olan kullanıcı sadakati oranına karşılık yüzde 91 oranına sahip. Bu, Android kullanıcılarının iOS kullanıcılarının iOS’a olan sadakatine kıyasla Android’e daha sadık oldukları anlamına geliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz