Ana Sayfa Haberler Facebook, iOS 12 Ekran Süresi’ne Benzer Bir Özellik Üzerinde Çalışıyor

Facebook, iOS 12 Ekran Süresi’ne Benzer Bir Özellik Üzerinde Çalışıyor

Facebook, iOS 12'deki Ekran Süresi özelliğine benzer bir özelliği platformuna kazandırmak için çalışma yapıyor. İşte detaylar...

0

Google, Apple gibi önemli şirketler, artık akıllı telefonlara olan kullanıcı bağımlılığıyla ilgili duyulan endişeler yüzünden kullanıcılarının cihazlarını nasıl kullandıklarına ve kullanım sınırı getirebilmelerine odaklanmış durumda. İnsanları hizmetlerinde aktif olarak tutmak için bazı taktikler kullanan bir şirket olarak bilinen Facebook, kullanıcılarının platformunda ne kadar zaman harcadıklarını görmelerini sağlayan yeni bir aracı test ediyor.

Facebook Ekran Süresi

Facebook’un üzerinde çalıştığı aracın adı “Facebook’taki Zamanınız” olarak adlandırılıyor ve ilk olarak Facebook’un mobil uygulamasının henüz yayınlanmamış bir sürümünde keşfedildi. Şirket yeni özelliğin geliştirme aşamasında olduğunu doğruladı.

Paylaşılan ekran görüntülerinde, aracın kullanıcılara son yedi gün boyunca Facebook’ta ne kadar zaman harcadıklarını ve son bir hafta boyunca ne kadar online kaldıklarını gösterdiği görülüyor. İlginçtir ki Facebook, kullanıcılarının aynı zamanda kullanım süresi için hatırlatıcı bildirimler alabilecekleri bir zaman sınırı belirlemelerini de sağlamayı planlıyor. Apple, iOS 12 ile iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları için Ekran Süresi olarak adlandırılan ve kullanıcıların cihazlarının ekranlarının ne kadar süre ile aktif olduğunu ve uygulamalara belirli bir kullanım sınırı getirmelerini sağlayan önemli bir özelliği yayınlamaya hazırlanıyor. Google’ın da Android için benzer bir özellik üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/22/ios-12-ekran-suresi-ve-uygulama-siniri-ozelligi/]

Facebook, özelliğin test edildiğini onaylarken tüm kullanıcılar için ne zaman kullanıma sunulacağını açıklamadı. Dijital sağlık konusunda artan endişeler yüzünden Silikon Vadisi’ndeki şirketinlerin bu konuda çalışmalar yapmaya başlamış olması bir sürpriz değil ancak Facebook gibi bir şirketin bu yönde çalışmalar yapıyor olması oldukça sürpriz olmuş durumda. Çünkü Facebook, böyle bir hamle için çalışma yapacak en sonki şirket olarak görülüyor ve böyle bir çalışma yapıyor olması onu daha da etkileyici kılıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz