Ana Sayfa Haberler Mozilla, macOS için Firefox’a Önemli Bir Güvenlik Aracı Ekledi

Mozilla, macOS için Firefox’a Önemli Bir Güvenlik Aracı Ekledi

Mozilla, macOS ve diğer platformlar için web tarayıcısı Firefox'a oldukça önemli bir güvenlik aracı ekledi. İşte detaylar...

0

Mozilla, Firefox web tasarayıcısının kullanıcıları için yeni bir güvenlik aracını duyurdu. Firefox Monitor olarak adlandırılan web sitesi sayesinde, ziyaretçilerin hesaplarının son dönemde ciddi boyuta ulaşan veri ihlallerine dahil olup olmadığını ve her ihlal ile açığa çıkan veri türlerini kontrol etmeleri sağlanıyor.

Firefox Monitor

Güvenlik aracı, Mozilla ve HaveIBeenPwned.com (HIBP) arasındaki işbirliğinin bir ürünü olarak karşımızda duruyor. Güvenlik araştırmacısı Troy Hunt tarafından oluşturulan ve veri ihlallerinde tehlikeye atıldığı bilinen bir e-posta adresi veritabanı kullanılıyor.

Ortaklık sayesinde Firefox, HIBP veritabanına karşı e-posta adreslerini anonimleştirilmiş veri paylaşımı yöntemiyle kontrol edebiliyor. Yeni araç, Firefox’un mevcut HIBP entegrasyonuna dayanıyor, bu da kullanıcılara ziyaret ettikleri bir sitenin daha önce bir veri ihlaline maruz kalıp kalmadığını bilgisinin gösterilmesini sağlıyor.

Şubat ayında şifre yönetimi uygulaması 1Password, kullanıcılarının şifrelerinin çevrimiçi sızdırıldığını kontrol etmelerini sağlayan HIBP ile olan ortaklığını duyurmuştu. O zamandan beri geliştiriciler AgileBits, 1Password masaüstü uygulamaları için Pwned Parola veritabanı listesi oluşturdular. Bugün itibariyle kullanıcılar, HIBP veritabanını web sürümünü Firefox ile kullanabilecekler. Ayrıca Mozilla, HIBP ile Firefox arasındaki yeni bir entegrasyonunu önümüzdeki haftalarda kullanıma sunacağını duyurdu. Firefox Quantum, macOS için doğrudan Mozilla web sitesinden ücretsiz olarak indirilebilir [Doğrudan İndirme Bağlantısı].


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz