Ana Sayfa Haberler Yeni Nesil WPA3 Wi-Fi Protokolü Artık Kullanılabilir

Yeni Nesil WPA3 Wi-Fi Protokolü Artık Kullanılabilir

Wi-Fi Alliance, yeni nesil WPA3 Wi-Fi protokolünü onayladı ve kullanıma sundu. Detaylar bu haberimizde...

0

Wi-Fi Alliance, kablosuz ağ aygıtları için yeni nesil güvenlik standardı olan WPA3 protokolünü resmen onaylayarak kullanılabilir hale getirdi. Yeni protokol, kişisel ve kurumsal ağ ortamları için WPA2’de var olan bir dizi potansiyel güvenlik açığını gideriyor oluşu ile oldukça önemli bir yere sahip.

WPA3 Wi-Fi Protokolü Yüksek Güvenlik Sunuyor

WPA3 Wi-Fi protokolü, bireysel kullanımda WPA3-Personal ile daha güçlü Wi-Fi şifrelerinin oluşturulması ve bu şekilde şifre tahmininin engellenmesini, Wi-Fi ağ hareketlerinin takibine karşı koruma sağlamak için bireysel veri şifreleme ve veri trafiğinin korumasını artırmak için daha güvenli bir şifre tabanlı kimlik doğrulama sistemini sunuyor.

Kurumsal tarafta, WPA3-Enterprise ile 192-bit minimum güçlü güvenlik protokollerini ve hassas verileri daha iyi korumak için şifreleme araçlarını kullanan isteğe bağlı bir mod sunuyor. WPA3 ayrıca, kullanıcıların akıllı ev aygıtları için yeni bir hızlı kurulum seçeneğini de beraberinde getiriyor.

WP3A protokolün etkinleştirilmesi için cihazlara entegre edilmesi gerekiyor. Bu yüzden bir süre daha genel kullanımda yaygın hale gelmesi beklenmiyor. İyi haber ise WPA3’ün WPA2 aygıtlarıyla birlikte çalışabilirliğini sürdürebiliyor olması. Dolayısıyla aynı ağdaki her cihazı güncellemeye gerek kalmayacak.

Wi-Fi Alliance, WPA3 sertifikasının kullanımının bir sonraki yıl artmasını bekliyor. Yeni Wi-Fi protokolünün benimsenme oranının artmasıyla protokolün tüm Wi-Fi onaylı cihazlar için bir pazar haline gelmesi öngörülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz