Ana Sayfa Haberler Apple Face ID’den Daha Güçlü 3D Algılama Teknolojisi Tanıtıldı

Apple Face ID’den Daha Güçlü 3D Algılama Teknolojisi Tanıtıldı

0

Çinli cep telefonu üreticisi Vivo, bugün Apple’ın iPhone X’inde yer alan Face ID kimlik doğrulama sistemine kıyasla 10 kat doğruluğa sahip olduğunu söylediği yeni 3D algılama teknolojisini duyurdu.

Vivo, duyurduğu Time of Flight (TOF) sisteminin Apple’ın yüz haritalama teknolojisinde kullanılan 30.000 kızılötesi noktasına kıyasla, kullanıcının yüzünü üç boyutta haritalamak için 300.000 veri noktasını kullandığını söyledi.

Vivo’ya göre TOF sistemi, yayılan kızılötesi ışığının sensöre geri dönmesi için gereken süreyi algılayarak, nesne önünde üç metreye kadar doğru bir şekilde haritalama yapabiliyor. Şirket, teknolojinin yüz, jest ve hareket tanımada yeni seçenekler, 3D fotoğrafçılık ve artırılmış gerçeklik gibi fırsatlar yaratacak. Vivo, yeni nesil akıllı cihazların yeteneklerinin TOF sistemi ile genişleyeceğini düşündüğünü belirtti.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2017/12/11/iphone-x-incelemesi-bolum-1-faceid-sihirli-elma-ozel-video/]

Vivo, Şanghay’daki Mobil Dünya Kongresi’nde 3D algılama teknolojisini, geçmişte benzer büyük gösterimler yaptığı gibi duyurdu. Geçen yıl Vivo, Apple’ın iPhone’larda yer vereceği düşünülen ekrana gömülü parmak izi sensörü teknolojisini de aynı şekilde duyurmuştu. Elbetteki iPhone X ile Apple’ın parmak izi tanıma sistemlerini gerisinde bıraktığı ortaya çıkması ile Vivo için bir kayıp yaşanmış oldu.

Vivo, en sonki 3D algılama teknolojisinin henüz pilot bir teknoloji olmadığını söylesede, herhangi bir akıllı telefonda yer almasının önünde biraz daha zaman olduğu net bir şekilde görülüyor. Daha fazla sayıdaki veri noktalarının uygulamada otomatik olarak daha iyi bir güvenlik ve doğruluk sağlayıp sağlayamacağı ise zamanla görülecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz