Ana Sayfa Apple Apple ile Samsung’un Arasında Yedi Yıldır Devam Eden Patent Savaşı Sona Erdi!

Apple ile Samsung’un Arasında Yedi Yıldır Devam Eden Patent Savaşı Sona Erdi!

0

Kaliforniya’nın Kuzey Bölge Mahkemesi tarafından kamuoyu ile paylaşılan mahkeme belgelerine göre, Apple ile Samsung’un arasında yedi yıldır devam eden patent savaşı son verdi. Mahkeme, Apple ile Samsung’un patent mücadelesini aralarında anlaşarak çözmeyi kabul ettiği bilgisini paylaştı.

Anlaşmanın şartları mahkeme belgelerine dahil edilmedi ancak Mayıs ayında jüri, Samsung’un 539 milyon dolar gibi yüksek bedelli bir tazminatı ödemesini emretti.

Patent Savaşı 2011 Yılında Başladı

Apple ve Samsung’un arasındaki yasal anlaşmazlık, Apple’ın 2010 ve 2011 yılları arasında satışı yapılan beş Android cihazının tasarım patentlerini ihlal ettiğini iddia ederek Samsung’a 2011 yılında dava açmasından bu yana devam ediyor.

Samsung, 2012 yılında Apple’ın patentlerini ihlal etmekten suçlu bulundu ancak o yıldan bu yana ödenmesi emredilen tazminatın bedeli için mahkemeler devam etti.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2012/08/26/patent-apple-samsung-dava/]

Samsung, Apple’ın iPhone’un tasarımının tamamına denk bir ödeme talep ettiğini ancak iPhone’un tasarımının bir kısmını kopyaladığı için daha az ödeme yapması gerektiğini iddia etti. Mayıs ayında mahkeme Samsung’un 539 milyon dolar ödemesine karar verdi. Samsung, tazminatın 399 milyon doların üzerinde olmasından dolayı karara itiraz ederek birden fazla temyiz başvurusunda bulundu. Güney Koreli şirket ile Apple’ın anlaşmaya varması sonrası tüm itirazlar ve temyiz başvuruları iptal edildi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/04/16/samsungun-yeni-tasarim-patenti-centikli-tasarimi-isaret-ediyor/]

Apple, Samsung ile yaptığı anlaşma ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken yeni yıldır süren patent savaşı bir bakıma son bulmuş oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz