Ana Sayfa Haberler “Assembled in India” Etiketli iPhone 6s Üretimi Başladı

“Assembled in India” Etiketli iPhone 6s Üretimi Başladı

Apple, Hindistan'da ithal cep telefonlarına uygulanan yüksek vergiler nedeniyle iPhone SE'nin ardından iPhone 6s'in de üretimine başladı. Detaylar haberimizde...

0

Apple, beklenen adımı attı ve Hindistan’da iPhone 6s’lerin üretimine başladı. İlk olarak iPhone SE ile Hindistan’da başlayan iPhone üretimini takip eden iPhone 6s, ülkedeki satış potansiyeli nedeniyle seçilmiş bir model konumunda.

Apple’ın bazı iPhone modellerini Hindistan’da üretmesinin nedeni ithal akıllı telefonlara ve bunların bileşenlerine uygulanan vergilerden muaf olmak istemesinden kaynaklanıyor. Hindistan hükümeti birkaç ay önce ithal cep telefonlardaki vergileri yüzde 15’den yüzde 20’ye çıkarmıştı.

Assembled in India Etiketli iPhone 6s

Vergi artışları, Başbakan Narendra Modi’nin “Hindistan’da Üret” programıyla ilgili olup, yerli üretime teşvik amacıyla uygulanıyor.

Apple, iPhone SE için üretim tesisini 2017’nin başında Hindistan’da kurmasından sonra iPhone SE’lerin arkasına “Assembled in China” etiketi yerine “Assembled in India” yazmaya başlamıştı. Aynı uygulamanın üretimine başlanan iPhone 6s’ler için de geçerli olacağı belirtiliyor.

Hindistan’da üretimine başlanan iPhone 6s’lerin yakında piyasadaki yerini alması bekleniyor. Apple için üretim tarafında şimdilik hiçbir sorun olmasada yazılım tarafında Hintli iPhone kullanıcılarının Apple Harita ve Siri gibi servislerin performansından şikayetçi olduklarından söz ediliyor.

Bangalore’daki bir iPhone kullanıcısı olan Mihir Sharma, CNBC’ye verdiği demeçte “Apple Harita” uygulamasının Hindistan’da oldukça kötü olduğundan söz etmiş ve Siri’nin Hindistan’daki aksanlar karşısında mantıklı ve doğru bir şekilde cevaplar veremediğini söylemişti.

Apple analistlerinden Faysal Kawoosa, Apple ekosisteminin Hintli kullanıcılar için henüz yeterli düzeyde olmadığı değerlendirmesinde bulunmuş ve Cupertino merkezli şirketin bu taraftaki sorunları da zamanla çözeceğini aktarmıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz