Ana Sayfa iOS iOS 12 GPS Sorununun Çözümü

iOS 12 GPS Sorununun Çözümü

0

Apple, WWDC 2018’de verdiği sözü tutarak geçtiğimiz günlerde iOS 12 Public Beta’yı “Beta Yazılım Programı” kullanıcıları için yayınladı. Böylece iOS 12 sadece kayıtlı Apple geliştiricileri için değil sıradan bir iOS cihazı kullanıcısı için de kullanılabilir hale geldi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/26/ios-12-public-beta-1-yayinlandi/]

Daha fazla kullanıcının iOS 12 betayı deneyimlemeye başlaması ile en yeni iOS sürümünün betasında tahmin edilenden daha fazla sorunun olduğu ortaya çıkmış oldu. Bu hatalardan birisi de GPS’in doğru bir şekilde çalışmaması. GPS sorunu yüzünden birçok iOS 12 beta kullanıcısının konum tabanlı uygulamaları doğru bir şekilde çalışmıyor.

Bu tip sorunların beta yazılımlarında oldukça normal olduğu gerçeği ile birlikte, sorunun Apple’ın bir sonraki beta güncellemesini yayınlayacağı güne kadar çözülmesi gerekecek kadar önemli olduğu da bir gerçek.

iOS 12 GPS Sorununun Çözümü

iOS cihazınızda iOS 12’yi deneyimlemek için beta sürümünü yüklediyseniz ve GPS sorununu yaşayan şansız kullanıcılar arasındaysanız sorunu ortadan kaldırmak için yapmanız gereken şey oldukça basit; ağ ayarlarını sıfırlamak.

Ağ ayarlarını sıfırlamak için Ayarlar uygulamasını açın ve sırasıyla Genel > Sıfırla menüsüne giderek “Ağ Ayarlarını Sıfırla” seçeneğine dokunun. Cihazınızda parola koruması varsa parolanızı girmeniz istenecektir. Bu seçeneği kullanmak, cihazınızdaki verilerin silinmesine neden olmayacak sadece ağ ayarlarınızın sıfırlanmasına neden olacaktır.

Ağ ayarlarını sıfırlamanız iOS 12 GPS sorununu çözmenizi sağlayacak. Yine de GPS sorununu yaşamaya devam ederseniz Apple’ın bir sonraki iOS 12 betasını yayınlayana kadar beklemek dışında bir çözümün olmadığını bilmelisiniz. Bir diğer çözüm yolu ise iOS 11’e geri dönüş yapmaktan geçiyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/28/ios-12den-ios-11e-geri-donus-rehberi-ios-11e-nasil-geri-donulur/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz