Ana Sayfa iPad iPad ve iPhone için YouTube Arka Planda Çalma Yöntemi

iPad ve iPhone için YouTube Arka Planda Çalma Yöntemi

4
iPhone YouTube Arka Planda Çalma Yöntemi

YouTube arka planda çalma yani videoları arka planda oynatma nasıl yapılır? iPad ve iPhone için YouTube videolarını arka planda çalma yöntemini bu rehberde bulabilirsiniz.

YouTube, özellikle müzik içerikleriyle dolup taşan harika bir video paylaşım platformu. Müzik parçalarını oynatmak için Apple Music veya Spotify kadar güçlü ve tümüyle ücretsiz. Vimeo, iPlayer gibi diğer video paylaşım platformu uygulamalarında olduğu gibi YouTube’daki videolar iOS cihazlarda arka planda oynatılmıyor.

Peki iPhone’da YouTube’un arka planda ses çalmasını sağlamak için ne yapmak gerekiyor? Bu yazımızda iOS cihazlarda YouTube videolarını arka planda oynatma nasıl yapılır sorusu için yapılması gerekenleri derledik.

YouTube Videoları Arka Planda Neden Çalmıyor?

iPhone veya iPad’de arka planda videonun oynatılmaması YouTube ve diğer video paylaşım platformu uygulamalarının ortak özelliğidir. iPhone’un Ana Ekran düğmesine veya Kilit düğmesine bastığınızda videonun oynatılması durur. Bu yüzden, herhangi bir videodan arka planda ses çalabilmek için telefonu açık tutmalı ve videoyu ekranda oynatmanız gerekiyor.

Bu şekilde iPhone’da YouTube’dan müzik dinlemek mümkün değildir. Çünkü cihazların ekranının sürekli açık olması şarj tüketimizi arttırmakta ve diğer uygulamalar kullanılamamakta.

YouTube, videoların arka plan sesi olarak oynatılmasını istemiyor çünkü bu özelliği YouTube Premium abonelerine sunuyor.

YouTube’un bu engellemesine rağmen, videoların arka plan sesi olarak oynatılmasının geçici bir çözümü var.

YouTube Arka Planda Çalma Nasıl Yapılır?

YouTube Premium abonesi olmak istemiyor ve videoları arka planda oynatmak istiyorsanız videoları Safari dışında bir web tarayıcısında açmanız gerekiyor.

App Store’da çok sayıda Safari alternatifi web tarayıcısı var ancak hepsinin YouTube videolarını arka planda oynatmadıklarının altını çizelim. Safari’ye alternatif en iyi tarayıcının iPhone ve iPad için sunulan Dolphin olduğunu düşündüğümüz yazımızda örnek olarak onu kullanacağız.

Dolphin web tarayıcısı ile YouTube videolarını arka planda oynatabilirsiniz.

Tarayıcıyı aşağıdaki bağlantılar üzerinden iPhone, iPod touch veya iPad’inize indirebilirsiniz.

Dolphin’i veya Safari harici kullandığınız tarayıcıyı açın ve youtube.com adresine gidin. Oynatmak istediğiniz videoyu arayın ve videoyu oynatmaya başlayın.

YouTube Arka Planda Çalma

Şimdi Ana Ekran düğmesine (iPhone X’de Ana Ekran çubuğunu yukarıya doğru kaydırın) basın. Videonun oynatılması duracaktır. Denetim Merkezi’ndeki veya Ana Ekran’ın en solundaki Araç Takımları kısmında yer alan oynatıcıdan oynat düğmesine dokunun.

YouTube Arka Planda Oynatma

Video arka planda ses olarak oynatılmaya devam edecektir. Ekranınızı kilitleseniz bile video oynatılması devam edeceğini unutmayın. Video oynatıcı üzerinden rahatlıkla sardırma yapabileceğinizi belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz