Ana Sayfa Haberler LG Display, iPhone X Plus için OLED Ekran Paneli Tedarik Edecek

LG Display, iPhone X Plus için OLED Ekran Paneli Tedarik Edecek

0

Apple’ın LG Display’den OLED teknolojisi tedarik edebilmek için yaptığı yaklaşık 2.67 milyar dolarlık yatırımı meyve vermeye başlıyor. Kaynaklara göre Güney Koreli firma, Apple’ın OLED ekranı konusundaki ihtiyacını karşılamak için şirketin ikinci tedarikçisi olmaya hazır. Bu, iPhone X’in ekranında yalnızca Samsung’a güvenmek zorunda kalan Apple için önemli bir kazanım anlamına geliyor.

Apple – LG İşbirliğinin İlk Meyvesi

Daha önce ortaya çıkan söylentiler, LG’nin bu yılki 6.5 inçlik iPhone X Plus’ın ekran paneli için Apple’ın tedarikçisi olacağını öne sürmüştü. Bugün ise kaynaklar, LG Display’in Apple için başlangıç olarak 2 milyon ile 4 milyon adet arasında ekran paneli üreteceği iddiasında bulunuyorlar. Bu rakamlar Apple’ın satışları karşısında oldukça küçük olsada, Apple’ın OLED ekran tedarikçilerini çeşitlendirmesi adına önemli bir başlangıç olarak görülmesi gerekiyor.

Geçtiğimiz aylarda seri üretim zorluklarından dolayı LG’nin Apple ile anlaşmaya vardığı programın gerisinde kalacağı iddia edildi. Sonuç olarak, Apple’ın bazı sorunlara rağmen LG Display’i gelecek iPhone modelleri için ikinci OLED ekranı tedarikçisi olarak Samsung’un yanına ekleme konusunda ısrarcı olduğu görülüyor. Analistler, LG’nin 2018 yılı iPhone’ları için Apple’ın OLED ekran ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayacağını tahmin ediyorlar.

Apple’ın 2018 iPhone modelleride hemen hemen netlik kazanmış durumda. Şirketin, 6.5 inç ekrana sahip iPhone X Plus’la birlikte ikinci bir OLED ekranlı iPhone modelini tanıtması bekleniyor; ikinci nesil iPhone X. iPhone X ve X Plus’la birlikte yüz tanıma sistemine sahip, düşük maliyetli 6.1 inç LCD ekranlı üçüncü bir modelin geleceği yönünde ciddi iddialar söz konusu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz