Ana Sayfa MacOS macOS Mojave: Devamlılık Kamerası Özelliği Nasıl Kullanılır?

macOS Mojave: Devamlılık Kamerası Özelliği Nasıl Kullanılır?

1

iOS 12 ve macOS Mojave’yi mükemmel bir paydada buluşturan Devamlılık Kamerası özelliği ile Apple, mobil cihazlarla masaüstü cihazlar arasındaki birlikteliğine bakış açısında fark yaratacak, işleri kolaylaştıracak bir adım attı.

macOS Mojave’de bir e-posta oluştururken, not alırken veya herhangi bir belgeyi düzenlerken iPhone veya iPad’inizin kamerasını kullanarak anlık fotoğrafların veya belge taramalarının Mac’inize aktarımını gerçekleştirebilirsiniz.

Devamlılık Kamerası özelliği her yönü ile süper kullanışlı bir özelliktir. Özellik sayesinde Mac’inizle iPhone’unuz arasında belgeleri veya fotoğrafları anında senkronize edebilirsiniz.

Devamlılık Kamerası Özellikleri:

  • macOS Mojave ve iOS 12’de kullanılabilir,
  • iOS cihazınızla çekilen resimleri doğrudan Mac uygulamalarına ekleyebilirsiniz,
  • Özelliği metin girişinin yapıldığı uygulamaların Düzen menüsünden erişilebilir,
  • Hem iOS cihazınız hem de Mac’iniz birbirine yakın olmalı,
  • Özelliği kullanarak görüntüleri Mac’inize aktarabilmek için fotoğraflarınızı senkronize etmek zorunda değilsiniz,
  • Temel olarak Mac’iniz macOS Mojave ile iOS cihazınızın kamerasını kullanır.

iPhone’unuzun Kamerası Mac’inizin Gözü Haline Geliyor

Apple, mobil ve masaüstü cihazları arasındaki uçurumu kapatmaya yardımcı olmak için son birkaç yıldır süreklilik özelliklerine odaklandı. Devamlılık Kamerası ile bir iOS cihazınızın kamerasını kullanarak fotoğraf çekebilir veya yakınınızdaki bir belgeyi tarayabilir ve bunlar Mac’inizde anında görünür. Özellikle birlikte iPhone ile Mac arasında AirDrop’u kullanma dönemi son buluyor olabilir.

Örnek: Devamlılık Kamerası özelliğini Notlar uygulamasında etkinleştirdim (1)
Örnek: iPhone’unum kamerası açıldı ve görüntüyü çektim (2)
Örnek: Çektiğim görüntü anında Notlar uygulamasına imleç ile tıkladığım alana aktarıldı (3)

Devamlılık Kamerası özelliği adeta bir kurtarıcı görevi görüyor. Uygulamaların Devamlılık Kamerası özelliğini ücretsiz olarak alması, özelliğin kullanabilmesi için güncellemenin gerekmemesi oldukça harika. macOS Mojave’de tüm belge tabanlı uygulamalar, Adobe Photoshop, Microsoft Word, Pixelmator gibi üçüncü taraf uygulamaları, Mail, Notlar gibi yerleşik uygulamaların hemen tamamında Devamlılık Kamerası kullanılabiliyor.

Devamlılık Kamerası’nın Sistem Gereksinimleri

Cihazınızın Devamlılık Kamerası için minimum sistem gereksinimleri karşıladığından emin olun.

  • macOS Mojave veya üzeri bir sürüm yüklü bir Mac,
  • iOS 12 veya üzeri bir sürüm yüklü iPhone, iPad veya iPod touch,
  • Hem Mac’in hem de iOS cihazın Wi-Fi ve Bluetooth’unun etkin olması,
  • Her iki cihazda da aynı iCloud hesabında oturum açılmış olması.

Devamlılık Kamerası özelliğinin çalışması için cihazların bir Wi-Fi ağına bağlı olmasının gerekmediğinin altını çizelim.

Mac Uygulamalarına iPhone’dan Fotoğraflar Nasıl Eklenir?

iPhone’dan Mac’inize bir fotoğraf veya taranmış belge eklemek için şu adımları izleyin;

  1. macOS Mojave 10.14 yüklü Mac’inizde bir belge açın veya yeni bir tane oluşturun. Bu belge bir Mail uygulamasından bir e-posta metin alanı veya Notlar uygulamasından yeni bir Not sayfası olabilir.
  2. İmleci belgenin neresine görüntü eklemek istiyorsanız oraya tıklayarak getirin.
  3. Düzen menüsünden iPhone’dan Ekle (Insert From iPhone) seçeneğine tıklayın. Bu seçenekten iPhone’dan Çek veya Belge Tara seçeneklerinden herhangi birisini kullanabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. her şeyden önce benim bilgisayarımda düzen sekmesi altında değil dosya sekmesi altında gözüküyor ancak üzerine geldiğimde fotoğraf çek ve belge tara sekmeleri silik yani tıklanamaz şekilde gözüküyor acaba bunu kullanıma açmak için ayarlardan herhangi bir şeye izin vermek yada önce telefonu tanıtmak gibi bir şey mi yapmak gerekli ? (pc 2015 early mac book pro) (telefon 6s) (ikisinde de son sürüm işletim sistemleri yüklü)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz