Ana Sayfa Haberler Bazı iOS Özellikleri Artık Daha Fazla Ülkede Kullanılabiliyor

Bazı iOS Özellikleri Artık Daha Fazla Ülkede Kullanılabiliyor

0

Apple’ın cihazlarında yer verdiği kimi özelliğinin kullanılabilirlik durumunu ülkelerden ülkelere göre değişebiliyor. Mesela iOS kullanıcıları için kimi ülkede mobil ödeme yöntemi kullanılabilirken kimi ülkede kullanılamıyor.

Cupertino merkezli şirketin güncellenen bir destek belgesinde, mobil ödeme ve bir iOS Harita özelliği olan Şerit Kılavuzu özelliğinin daha fazla ülkede kullanılabilir hale geldiği ortaya çıktı.

Apple Mobil Ödeme Özelliği

İtalya’da TIM, Letonya ve Litvanya’da Bite, Malezya’da U Mobile, Singapur’da StarHub ve Singtel, İsviçre’de Sunrise ve İngiltere’deki O2 operatörleri için mobil ödeme özelliğini kullanıma sunuldu. Böylece Apple, daha önce oldukça sınırlı ülkede kullanılabilir olan mobil ödeme yönteminin daha fazla ülkede kullanılmasının önünü açmış oldu.

Mobil ödeme yöntemi, müşterilerin iTunes Store, App Store ve Apple Books’ta alışveriş yapabilmelerini ve Apple Music gibi hizmetlere mobil hatları üzerinden abone olabilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar, kredi kartı veya bir banka kartı kullanmak yerine mobil ödeme yöntemini kullanarak ödemelerini telefon faturalarına yansıtabiliyorlar.

Mobil ödeme yöntemi şu anda Türkiye’de Turkcell kullanıcılar için ve Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, Japonya, Hong Kong, İtalya, Norveç, Rusya, Singapur, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Suudi Arabistan, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bazı operatör kullanıcıları için kullanılabiliyor.

iOS: Harita Şerit Kılavuzu Özelliği

Mobil ödeme yöntemini daha fazla ülkede kullanıma sunulmasıyla birlikte Apple’ın iOS’ta bir Harita uygulaması özelliği olan “Şerit Kılavuzu” özelliğini Hırvatistan ve Slovenya’da kullanıma sunduğu ortaya çıktı. Harita uygulamasındaki şerit kılavuzu özelliği şu anda Türkiye’de kullanılamıyor.

Şerit kılavuzu özelliğinin kullanılabilir olduğu ülkelerde iPhone veya CarPlay aracılığıyla Apple Harita uygulamasıyla gezinirken ekranın üst kısmında bir otoyoldan çıkmak için veya bir dönüşü tamamlamak için aracınızın hangi şeritte olması gerektiğini gösteren yön okları yer alıyor.

Apple Harita uygulamasının şerit kılavuzu özelliği ilk olarak iOS 11 ile Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de kullanıma sunuldu. Şerit kılavuzu özelliği şu anda Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İrlanda, Hollanda, Yeni Zelanda, Polonya, Güney Afrika, İsveç, İsviçre ve İngiltere’de de kullanılabiliyor. Özelliğin yakın gelecekte Türkiye’de de kullanıma sunulması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz