Ana Sayfa iOS iOS 12, 3D Touch Bulunmayan iPhone’lara Trackpad Modu’nu Getiriyor

iOS 12, 3D Touch Bulunmayan iPhone’lara Trackpad Modu’nu Getiriyor

0

iOS 12’nin halka açık betasının Apple Beta yazılım Programı’na kayıtlı kullanıcılar için yayınlanmasıyla en yeni iOS sürümünün daha fazla kullanıcı ile buluşmasının önü açılmış oldu. Böylece, Apple’ın hiç bahsetmediği, göz önünde olmayan iOS 12 özellikleri gün yüzüne çıkmaya başladı.

iOS 12’de keşfedilen en yeni özellik, 3D Touch özelliği bulunmayan iPhone’lar için sunulan Trackpad Modu oldu. Trackpad Modu, iOS 12 öncesi sadece 3D Touch ile kullanılabilen bir klavye özelliğiydi. iOS 12 ile 3D Touch desteği bulunmayan iPhone’larda da Trackpad Modu’nun kullanılabildiği ortaya çıktı.

3D Desteği Bulunmayan iPhone’lar için Trackpad Modu

Kullanıcılar, ekran imlecini metin alanında hareket ettirmek için parmağını iPhone klavyesindeyken ekrana basılı tutarak Trackpad Modu etkin hale getirebiliyorlar. Trackpad Modu etkinken kullanıcıların ekran imlecini metin alanında hareket ettirebilmeleri için klavyenin bulunduğu alanda parmağını kaydırmaları yeterli oluyor.

Metin alanında imleci sık sık hareket ettirmek zorunda kalan kullanıcılar için modun kesinlikle önemli bir yeri olacak. Çünkü, imleci hareket ettirmek şimdiye dek hiç olmadığı kadar kolay bir hal alacak.

Trackpad Modu, 3D Touch desteği bulunmayan cihazlarda 3D Touch varmış havası yaratsa da, yazılımsal bir özellik olmasından dolayı 3D Touch ile kullanılabildiği gibi kullanılamıyor.

iOS 12’nin en son yayınlanan betasında keşfedilen bu özellik, gelecekte yayınlanacak olan beta güncellemeleri ile kaldırılabilir veya daha da geliştirilebilir. Bu tümüyle Apple’ın insiyatifine kalmış bir durum.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz