Ana Sayfa Haberler Niantic, Artırılmış Gerçeklik Platformunu Geliştiricilerin Kullanımına Açıyor

Niantic, Artırılmış Gerçeklik Platformunu Geliştiricilerin Kullanımına Açıyor

0

İlk olarak iOS 11 ile duyurduğu ARKit ile mobil cihazlarında artırılmış gerçeklik teknolojisine yönelen Apple, uyumlu iOS cihazlarının kamerası ile artırılmış gerçekliğin kullanılmasının önünü açmıştı. WWDC 2018’de iOS 12 ile sahneye gelen Apple, yeni artırılmış gerçeklik kiti ARKit 2’yi tanıttı.

Apple gibi teknoloji devlerinin artırılmış gerçeklik teknolojisine yaptıkları yatırıma bir destek de Niantic Labs’dan geldi. Pokémon GO’nun geliştiricisi Niantic Labs, kendi artırılmış gerçeklik platformunu üçüncü taraf geliştiricilere açmaya hazırlandığını duyurdu. Şirket yöneticileri, özellikle geliştiricilerin kendi uygulamalarında eşsiz bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunmaları için böyle bir adım attıklarını söylüyor.

Gerçek Dünya Platformu

Niantic’in CEO’su John Hanke, şirketin artırılmış gerçeklik platformuna “Gerçek Dünya Platformu” diyor. Bu platform, bir döneme damgasını vuran Pokémon GO’da kullanılan platformla aynı. Ayrıca, Warner Bros’la birlikte geliştirilen Ingress ve yakında çıkacak olan Harry Potter: Wizards Unite oyununda da kullanılıyor.

Niantic’in yöneticileri, gerçek dünya platformunun bilgisayar görüşü, derinlik algılama ve gerçek zamanlı nesne tanıma gibi yönlerden son teknolojiyi nasıl kullandığı konusuna değinerek, platformun yıllardır üzerinde çalıştıkları yapay zeka tekniklerine dayandığını belirtiyorlar.

Platformun daha da geliştirilmesine yardımcı olmak isteyen Niantic, odak noktası bilgisayar vizyonu ve makine öğrenimi olan Londra merkezli startup Matrix Mill’i satın aldı. Matrix Mill’in satın alınması, Niantic’in daha sosyal artırılmış gerçeklik platformunu oluşturmasına yardımcı olacak.

Niantic, artırılmış gerçeklik platformunun yeteneklerinin bir kısmını aşağıda bulunan videolarda gösterdi.

Niantic, artırılmış gerçeklik platformunun zaman içerisinde yapılan iyileştirmelerle sürekli olarak güncelleneceğinin de sözünü verdi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz