Ana Sayfa iOS En İyi 10 iOS 12 Özelliği

En İyi 10 iOS 12 Özelliği

0

Apple, WWDC 2018’de tanıttığı iOS 12 ile iPhone ve iPad için büyük değişiklikler sunuyor. Henüz test aşamasında olan iOS 12, sunduğu özelliklerle heyecan uyandırıyor. Cupertino merkezli şirket, iOS 12’yle sadece yeni özellikler değil, cihazlarının performansında ve kararlılığında önemli geliştirmeler sunuyor. Apple, en yeni iOS sürümüyle uygulamaların ve kameranın çok daha daha hızlı ekrana geldiği ile övünüyor.

Performans geliştirmeleri ve hata düzeltmeleri kadar iyi olan en iyi 10 iOS 12 özelliğini sizin için bu yazımızda bir araya getirdik.

Siri Kestirmeleri

Siri Kestirmeleri, iOS cihazınızdaki görevleri otomatik hale getirmenin basit bir yolunu sunuyor. iOS 12’de Siri, daha fazla uygulama ile etkileşime girebiliyor ve özel komutlarla çalışabilir hale geliyor. Kısacası Siri Kestirmeleri’ni kullanarak, Siri’de yer almayan komutları elle ekleyebiliyorsunuz.

Grup FaceTime

iOS 12 ile artık FaceTime birebir görüntülü konuşmaya aracılık eden uygulama konumundan çıkıyor ve 32 kişiye kadar eşzamanlı görüşme yapabilmenin önünü açıyor.

Grup FaceTime kullanılırken uygulama arayüzünün son derece sade ve karmaşıklıktan uzak olması ise dikkat çekiyor. Görüşme sırasında konuşan katılımcının penceresi büyürken, diğer katılımcıların penceresi daha küçük kalarak konuşan kişi öne çıkarılıyor.

Yüz Tanımadan Sonra Dil Tanıma

Bu küçük görülebilecek ve oldukça komik bir iOS 12 özelliği olsa da, Apple’ın yüz tanıma teknolojisinde hangi seviyeye geldiğini gösteren somut bir örnek. Animoji veya Memoji özelliğini kullanırken artık diliniz ve hareketleri yüz tanıma teknolojisiyle algılanabiliyor.

Gruplandırılmış Bildirimler

Uzun zamandır bildirimler için beklenen özellik nihayet iOS 12’yle geliyor. Yıllardır Android platformunda yer alan gruplandırılmış bildirimler özelliği iOS 12 ile artık iOS cihazlarda da kullanılabilir olacak. Gruplandırılmış Bildirimler özelliği ile dağınık bildirim görünümü son buluyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/22/ios-12-gruplandirilmis-bildirimler-nasil-ozellestirilir/]

Eski Cihazlar için Güncelleme Desteği

Bunun bir özellik olup olmadığı tartışılabilir ancak Apple, iOS 12 güncellemesini eski cihazları için de sunacağını açıklayarak memnun edici bir adım attı. iOS 12, iPhone 5s ve üstü, iPad mini 2 ve üstü, iPad Air ve üstü, 6. nesil iPod touch ve üstü Apple cihazları için bu sonbaharda yayınlanacak. Böylece Apple, diğer akıllı telefon üreticilerine karşı eski cihaz kullanıcılarını unutmadığını göstermiş oldu.

Yeni Pil Menüsü

Apple, yıllardır önemli bir değişikliğe gitmediği Pil menüsü için iOS 12 ile önemli değişiklikler yapıyor. Artık pil kullanım bilgileri grafikler aracılığıyla daha detaylı bir şekilde gösteriliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/26/ios-12-pil-kullanim-detaylari-nasil-kontrol-edilir/]

ARKit 2

iOS cihazlar için artırılmış gerçeklik teknolojisinin bir sonraki adımı olan ARKit 2 artık kullanılabilir. Birden fazla kullanıcının aynı anda artırılmış gerçeklik deneyimini yaşayabilmeleri için ARKit 2 öne çıkıyor. Birden fazla cihazla artırılmış gerçeklik kullanılabilir hale geliyor. ARKit 2’yle özellikle oyunların oynanış şeklini değişecek gibi duruyor.

Ayrıca Apple, gerçek dünyada nesneleri doğru bir şekilde ölçmek için bir iPhone veya iPad’in sensörlerini kullanan Ölçüm uygulamasını iOS 12’de sunuyor.

Ekran Süresi

Apple, bir iPhone kullanıcısının telefonunu ekranının ne kadar süre açık kaldığını, hangi uygulamaları ne kadar süre ile kullandığını detaylı bir şekilde görebilmesi için Ekran Süresi özelliğini tanıttı. Ekran Süresi özelliğiyle uygulamalara kullanım sınırı da getirilebiliyor. Apple, Ekran Süresi özelliği ile bir bakıma akıllı telefon bağımlılığına dikkat çekmiş oluyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/22/ios-12-ekran-suresi-ve-uygulama-siniri-ozelligi/]

Geliştirilmiş Rahatsız Etme Özelliği

Apple, iOS 12 ile daha gelişmiş Rahatsız Etme seçenekleriyle telefonun kullanım dışı olduğu zaman için önemli geliştirmeler sunuyor. Geliştirilen Rahatsız Etme özelliğiyle Uyku Zamanı modu artık birlikte çalışıyor. Uyku Zamanı modunda Rahatsız Etme özelliğini etkinleştirmek ekran ışığını kısıyor ve sabah yeniden talimat verilene kadar kilitli ekranda tüm bildirimler saklanıyor.

Daha Kolay Fotoğraf Paylaşımı

Apple, Fotoğraflar uygulamasını daha akıllı hale getiriyor. iOS 12, fotoğraflarınızda arama yapmayı kolaylaştırmanın yanı sıra arkadaşlarınızla daha kolay ve akıllı bir şekilde fotoğraf paylaşmanızı sağlıyor. Yüz tanıma teknolojisi ile birleştirilen fotoğraf paylaşma özelliği oldukça kullanışlı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/27/ios-12-akilli-fotograf-paylasma-ozelligi-nasil-kullanilir/]

iOS 12, bu sonbaharda herkese açık final sürümü ile kullanıma sunulacak. iOS 12’yi daha önce deneyimlemek için Apple Beta yazılım Programı’na kaydolabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/26/ios-12-public-beta-nasil-kurulur/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz