Ana Sayfa iPhone iPhone Kilit Ekranı için Bir GIF’i Live Duvar Kağıdı Olarak Kullanma

iPhone Kilit Ekranı için Bir GIF’i Live Duvar Kağıdı Olarak Kullanma

2

Apple, iOS’ta iPhone’un Kilit Ekranı’nda kullanılabilmesi için Live duvar kağıtları sunuyor ancak bu dinamik duvar kağıtları oldukça sınırlı. iPhone’un Kilit Ekranı’nı özelleştirmek için kendi Live Photos’larınızı kullanabiliyorsunuz. Geçerli bir Live Photos’a sahip değilseniz veya bulamıyorsanız GIF’leri kullanmayı düşünebilirsiniz.

Hareketli bir GIF’i Live duvar kağıdı olarak kullanabilmek için öncelikle GIF’i Live Photos’a dönüştürmeniz gerekiyor. Apple, Fotoğraflar uygulamasına GIF desteğini eklerken, duvar kağıdı için GIF desteğini eklemedi ancak iOS için GIPHY uygulamasını kullanarak herhangi bir GIF’i Live Photos’a kolayca dönüştürebilir ve bu Live Photos’u Kilit Ekranı için Live duvar kağıdı olarak kullanabilirsiniz.

Herhangi bir GIF’i Live Photos’a dönüştürerek Live duvar kağıdını olarak ayarladığınızda, 3D Touch özelliği sayesinde Kilit Ekranı’na sertçe dokunduğunuzda duvar kağıdı animasyonu kullanılabilir olacaktır. Live duvar kağıtlarını kullanabilmek için 3D Touch desteğinin sunulduğu iPhone 6s veya daha yeni bir iPhone’a sahip olmanız gerektiğini unutmayın.

GIF Arama Motoru GIFHY’yi Yükleyin

Henüz bu harika uygulamaya sahip değilseniz iOS App Store’dan “GIPHY: The GIF Search Engine” uygulamasını bulun ve indirin. Uygulama, tamamen ücretsizdir ve iMessage uygulama çekmecesinde mini bir sürümü eklenir. Böylece, arkadaşlarınıza veya ailenizden birisine GIF’leri Mesajlar uygulamanızdan kolay bir şekilde gönderebilirisiniz.

Uygulamayı buradan devam ederek iOS App Store’dan indirebilirsiniz.

Sorunsuz ve Uyumlu Bir GIF Bulun

Her GIF harika bir Live duvar kağıdı olarak kullanılamaz. GIFHY’da GIF ararken iPhone’unuzun ekran boyutunu veya ekran en-boy oranını dikkate almalısınız. Milyonlarca GIF arasından dilediğiniz GIF’i Live Photos’a dönüştürerek iPhone’unuza indirebilir ve bunları Live duvar kağıdı olarak Kilit Ekranı’nızda deneyebilirsiniz.

iPhone’un ekranının uzun olmasından dolayı, uzun şekilli GIF’leri kullanmalı, kare veya yatay GIF’lerden uzak durmalısınız. Elbetteki kare veya yatay GIF’leri de belirli bir Live duvar kağıdı olarak kullanabilirsiniz ancak çok fazla yakınlaştırma gerekeceğinden dolayı GIF’in kalitesinin Kilit Ekranı’nızda bozulabileceğini unutmayın.

GIF’i Live Photos’a Dönüştürün

GIFHY uygulamasında bulduğunuz herhangi bir GIF’i Live Photos’a  kolayca dönüştebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki ekran görüntülerinde gösterilen adımları takip etmeniz yeterli.

GIFHY sayesinde, yukarıdaki adımları takip ederek herhangi bir GIF’i Live Photos’a dönüştürerek iPhone’unuza kolayca indirdiniz. Şimdi indirdiğiniz Live Photos’u Kilit Ekranı için duvar kağıdı olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

GIF seçimi yaparken, GIF’in genişlik ve uzunluluğunun iPhone ekranınız ile olan uyumuna ve genel GIF kalitesine dikkat etmeniz oldukça önemli.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Live photo yaptıktan sonra duvar kadığıdı yaparken live photo diye bir seçenek çıkmıyor? iPhone SE2 ve IOS14.1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz