Ana Sayfa iOS iOS 12: Memoji Nasıl Oluşturulur ve Kullanılır?

iOS 12: Memoji Nasıl Oluşturulur ve Kullanılır?

3

Apple, iOS 12’de birçok yeni özellik sunuyor. Bu özelliklerden birisi de Memoji. Şu anda iOS 12’nin hem geliştirici hem de halka açık beta sürümünde kullanılabilir olan Memoji özelliği Animoji özelliğinin bir parçası ancak bu Animoji tümüyle size ait, o sizsiniz. Eğer bir Animoji hayranıysanız Memoji özelliğini çok seveceksiniz.

Memoji, kullanıcıların tıpkı kendilerine benzeyen bir Animoji oluşturmalarını sağlıyor. FaceTime veya iMessage gibi pek çok uygulamada kullanılabiliyor. Her yönü ile eğlenceli bir özellik olduğunun altını çizmekte fayda var. Bu yazımızda Memoji nasıl oluşturulur ve kullanılır sorusunu cevaplamaya çalışacağız.

Memoji Nasıl Oluşturulur?

Tıpkı Animoji gibi Memoji de sadece Mesajlar uygulamasında bulunuyor. Mesajlar uygulamasını açtıktan sonra herhangi bir yazışmanızı veya ekranın sağ üst köşesindeki yeni mesaj oluştur simgesine dokunduktan sonra klavyenin üst tarafında yer alan uygulama çekmecesinden Animoji seçeneğine ve ardından ekranı sağa doğru kaydırarak yeni Memoji simgesine dokunun.

Şimdi yüzünüz ekrana dönükken Memoji’niz için gerekli kişiselleştirmeleri yapmaya başlayabilirsiniz. Apple’ın Memoji için sunduğu kişiselleştirme seçenekleri şunlar;

  • Cilt: cilt rengi ve çil
  • Saç kesimi ve Rengi
  • Kafa Şekli: Yaş, çene
  • Göz: Göz rengi, göz şekli, kirpik
  • Kaş: kaş rengi, kaş şekli
  • Burun ve Dudak: burun şekli, dudak rengi, dudak şekli
  • Kulak: kulak şekli, küpe, küpe rengi ve küpe şekli,
  • Yüz Tüyleri: Sakal ve bıyık rengi, şekilleri
  • Gözlük: Çerçeve rengi, lens, gözlük şekilleri
  • Başörtüsü: başörtüsü tipleri

Bu seçenekleri kullanarak size en çok benzeyen Memoji’yi oluşturabilirsiniz.

Memoji Nasıl Kullanılır?

Kendi Memoji’nizi oluşturduktan sonra şimdi kullanmaya başlama zamanı. Mesajlar’daki Animoji uygulamasının içinden Memoji’nizi seçerek onu yüzünüzün yerine kullanmaya başlayabilirsiniz. Dilinizin de artık tespit edildiğini hatırlatalım.

Herhangi birisine Memo’jinizi gönderebilir, kayıt düğmesine basarak 30 saniye süresine dayalı hikayeler oluşturabilirsiniz. Bu 30 saniye içerisinde alıcı için sesiniz ve yüz hareketleriniz kaydedilecektir.

Daha fazlasına ihtiyacı olanlar için ise Mesajlar uygulamasında kamera simgesine dokunun. Video seçeneğine geçiş yaptıktan sonra alt köşedeki küçük yıldız simgesine dokunun. Burada yüzünüz için uygun olan Animoji’ler çıkacaktır. Memoji’nizi seçin ve sağ üst köşedeki kapatma simgesine dokunun. Artık süre sınırı olmaksızın Memoji’nizle birlikte kayıt yapabilirsiniz. İşiniz bittiğinde Bitti’ye dokunup ve videoyu normal olarak gönderebilirsiniz.

Animoji’nizi sadece Mesajlar uygulamasında değil, FaceTime’da görüntülü konuşma yaparken de kullanabilirsiniz. Zamanla Memoji’nin WhatsApp gibi daha fazla uygulamada kullanılmaya başlanacağına tanık olacağız. En iyisi şimdiden Memoji’nizi oluşturun ve kenara çekilin.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz