Ana Sayfa Haberler iPhone X Plus Benchmark Testinde Göründü!

iPhone X Plus Benchmark Testinde Göründü!

0

Apple’ın bu yıl, ikinci nesil iPhone X’le birlikte daha büyük ekranlı iPhone X Plus’ı tanıtılacağı uzun zamandır konuşuluyor. Bu iki iPhone modeliyle birlikte, bir de 6.1 inç LCD ekranlı iPhone 9’un tanıtılması bekleniyor. Bu yılki iPhone modellerden en çok merak edileni şüphesiz iPhone X Plus. Bir sonraki nesil iPhone serisinin tanıtılmasının ve piyasadaki yerini almasının önünde iki aydan daha uzun zaman var ama şimdiye kadar söylentilerde ve bazı analist raporlarında gördüğümüz iPhone X Plus’ı doğrulayan önemli bir sızıntının ortaya çıktığı iddia ediliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/27/iphone-x-plus-ozellikleri-fiyati-ve-cikis-tarihi/]

iPhone X, performans konusunda halen rakipsiz. Apple’ın mevcut amiral gemisi, Samsung gibi önemli Android tabanlı akıllı telefon üreticilerinin amiral gemilerine kıyasla sektördeki en güçlü işlemciye sahip. Şu anda, iOS 11 çalıştıran iPhone X’in Snapdragon ve Exynos çipleriyle desteklenen amiral gemilerine kıyasla daha iyi performans gösterdiği birçok gerçek yaşam testiyle doğrulandı.

Bu sonbaharda gelecek yeni nesil iPhone X’in de ilk nesil iPhone X’e kıyasla daha yüksek performans sunması bekleniyor. Bunun en somut göstergesi Apple’ın iOS 12 ile performansa odaklanması. 4 Haziran’da geliştiriciler için yayınlanan iOS 12’nin ilk betasının yüklendiği tüm iPhone’larda dikkate değer bir performans artışı görüldü.

iPhone X Plus Benchmark Testinde!

Her yeni iPhone modeli ile akıllı telefonlarında performansı daha üst seviyeye çıkaran Apple’ın 2018 iPhone modellerinde ne yönde bir performans sunacağı büyük merak konusu. Bunun cevabı geçtiğimiz günlerde benchmark testinde görünen ikinci nesil iPhone X veya iPhone X Plus olduğu iddia edilen cihazın özelliklerinde saklı.

Geekbench’e kaydedilen bir performans testinde, iOS 12 çalıştıran, 6 çekirdekli bir işlemciye ve 4GB RAM’e sahip iPhone11,2 yer alıyor. iPhone11,2’nin bu yıl tanıtılması beklenen iPhone X Plus veya iPhone X olduğu iddia ediliyor.

Benchmark testinin sonucunda kaydedilen skorlar, 2017 iPhone modellerine güç veren A11 Bionic ile kaydedilen skorlarla karşılaştırıldığında tek çekirdekte 4673 puan, çoklu çekirdekte ise 10912 puanlık gibi bir skorun söz konusu olduğu görülüyor. Bu skorlar, ilk nesil iPhone X’e kıyasla yüzde 7 ile yüzde 10 arasında bir performans artışını işaret ediyor.

A12 çipi, Apple’ın ilk 7nm üretim teknolojisi ile üretilen çipi olacak ve sektörde de ilk olacak. 7nm A serisi çip, gelecek nesil iPhone ve iPad’lerde daha yüksek performans ve verimlilik sunacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz