Ana Sayfa Haberler MediaTek, iPhone’lar için 5G Modem Tedarik Edecek!

MediaTek, iPhone’lar için 5G Modem Tedarik Edecek!

0

Qualcomm ile başlayan patent savaşı sonrasında Apple, şirketin iPhone’lar üzerindeki modem payını düşürmek için Intel’e yöneldi. Bununla birlikte, Apple’ın MediaTek’i ikinci bir tedarikçi olarak önem verdiği tedarikçileri arasına eklemeyi düşündüğü iddia edildi. Kaynaklardan gelen bilgilere göre, Apple henüz MediaTek’ten herhangi bir modem siparişinde bulunmadı.

5G Modemli iPhone’lar 2019’da Gelebilir

Intel’in 2018 iPhone modellerinde kullanılacak olan modemlerin yüzde 70’ini üretmesi bekleniyor. Bu da MediaTek’in bu yılki iPhone modelleri için herhangi bir modem tedariğinde bulunmayacağı anlamına geliyor. Apple’ın MediaTek’i 2019 iPhone modelleri için hazırladığı düşünülüyor.

Gelecek yıl iPhone’larda 5G modemlerinin yer alması bekleniyor. Elbetteki Apple’ın yeni hücresel standartlarını benimseme konusunda temkinli davranması kuvvetle muhtemel. Bu nedenle 2019 Phone modellerinde 5G desteğinin yer alıp almayacağı henüz net değil.

Operatörler, ABD gibi birçok ülkede ilk 5G hizmetini 2019’un başında kullanıma sunacaklar ve hiç şüphesiz daha hızlı hücresel hızlarından faydalanan ilk akıllı telefonlar Android tabanlı modeller olacak. 5G kapsama alanının yaygınlaşması önünde birkaç yıl daha var. Bundan yola çıkan bazı analistler, Apple’ın 5G modemlerini iPhone’ları için 2019’da getirmeyi planladığını düşünüyor.

5G modem tedariği dışında MediaTek’in HomePod’un tedarik zincirine girdiği konuşuluyor. MediaTek’in HomePod için özel Wi-Fi çipleri tedarik edeceği belirtiliyor. Bu, Apple’ın iPhone gibi amiral gemisi cihazları için parça tedariğinden bulunmadan önce küçük ölçekli ürünlerinde MediaTek’i denemek için yeni tedarikçilerine uyguladığı bir deneme politikası.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz