Ana Sayfa Apple Apple, 2018 Mali Yılı Üçüncü Çeyrek Sonuçlarını Açıklamaya Hazırlanıyor

Apple, 2018 Mali Yılı Üçüncü Çeyrek Sonuçlarını Açıklamaya Hazırlanıyor

0

Apple, yatırımcı ilişkileri web sayfasını güncelledi ve 2018 mali yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını 31 Temmuz Salı günü açıklayacağını duyurdu. Bu mali çeyrekte, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, düşük maliyetli 9.7 inç iPad’in ve hizmetlerin şirket gelirine olan katkısına dair veriler gün yüzüne çıkacak.

Apple, bir önceki çeyrekte gelirde yüzde 16, hisse başına gelirde ise yüzde 30 artış göstermişti. Piyasada değeri 920 milyar doları bulan ve en yakın gelecekte dünyanın tek 1 trilyon dolarlık piyasa değerindeki şirketi olması beklenen Apple’ın 2017 mali yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladığında, hizmet gelirlerinin tüm zamanların çeyrek rekoru kırdığı açıklanmış, gelirde yüzde 7, hisse başına kazançta ise yüze 17 artış görülmüştü.

2018 Mali Yılı Üçüncü Çeyrek Beklentileri

Şirketin 2018 mali yılı üçüncü çeyreği için beklenen öngörüler şu şekilde:

  • 51,5 milyar ile 53,5 milyar dolar arasında gelir,
  • Yüzde 38 ile yüzde 38,5 arasında brüt marj,
  • 7,7 milyar ile 7,8 milyar dolar arasında işletme gideri,
  • 400 milyon dolar tutarında diğer gelirler ve giderler,
  • Yaklaşık yüzde 14,5 oranında vergi.

Cupertino merkezli şirket, 2018 mali yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını Pacific Time konumunda saat 4:30’da açıklayacak. Teknoloji devinin üçüncü çeyrek verilerini açıklamasının hemen ardından, paylaştığı mali durumunu tüm detayları ile sizlerle paylaşacağız.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz