Ana Sayfa Haberler Facebook, Üç Yardımcı Uygulamasını Kapatıyor!

Facebook, Üç Yardımcı Uygulamasını Kapatıyor!

0

Sosyal medya devi Facebook, yaptığı yazılı açıklama ile üç yardımcı uygulamasını kapatma kararı aldığını duyurdu. Bu uygulamalar; Hello, Moves, ve To be Honest (tbh). Moves ve tbh uygulaması Facebook tarafından satın alınan uygulamalarken, Hello ise birinci sınıf bir Android uygulaması olarak kullanılıyordu.

Facebook, kullanıcı yönelimlerini görmek için uygulamalarını düzenli olarak incelediğini ve bu incelemelerinin sonucunda bazen daha az popülerliğine sahip olan uygulamalarını kapattığını söylüyor.

Facebook’un aldığı kararın en dikkat çekici tarafı, şirketin 2014 yılı Nisan ayında Apple’ın kendi sağlık ve fitness takibi uygulamasını duyurması sonrası satın aldığı fitness takip uygulaması Moves’u 31 Temmuz’da kapatacak olması.

Facebook’un kapatacağını duyurduğu uygulamalarla ilgili bilgiler:

  • Brezilya, ABD ve Nijerya’daki Android tabanlı akıllı telefon kullanıcıları için 2015 yılında Hello uygulaması kullanıma sunuldu. Uygulama, kişilerin Facebook’taki bilgilerini telefonlarındaki iletişim bilgileriyle birleştirmelerini sağlıyordu. Birkaç hafta içinde Hello uygulaması Android uygulama mağazasından kaldırılacak ve kullanıma kapatılacak.
  • 2014 yılında fitness uygulaması Moves’u satın alan Facebook, uygulama ile günlük aktivitelerin (yürüyüş, bisiklete binme, koşu dahil) kaydedilmesini sağlıyordu. 31 Temmuz’da Moves uygulaması ve Moves API kullanımdan kaldırılıyor.
  • ABD’deki lise öğrencileri için anonim bir sosyal medya uygulaması olan tbh, 2017 yılında Facebook tarafından satın alındı.

Sosyal medya devi, Hello, Moves ve tbh’daki kullanıcı verilerinin uygulamaların kapanmasından sonraki 90 gün içinde silineceğini belirtti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz