Ana Sayfa Haberler iOS 12, Face ID’li iPad’i Doğruluyor!

iOS 12, Face ID’li iPad’i Doğruluyor!

0

Steven Troughton-Smith, iOS 12’de Face ID’li iPad modelinin geleceğini gösteren önemli bir kanıt bulduğunu duyurdu. Tanınmış geliştirici, iOS 12’de TrueDepth kamera sisteminin çalışmasını sağlayan kod kitinin yer aldığını ve bunun Face ID’li iPad modeli için yapılan hazırlığın bir göstergesi olduğunu söylüyor.

AvatarKit iOS 12’ye Geldi

Önceden yalnızca iPhone X’in ürün yazılımında yer alan ve TrueDepth kamera sisteminin yüz tanıma özelliği ile Animoji’lerin kullanılmasını sağlayan AvatarKit’in iOS 12 beta sürümüne dahil edilmiş olması benzer donanıma sahip bir iPad’in geleceğini kanıtlayan önemli bir detay.

Apple’ın Face ID’li iPad için hazırlık yaptığının ilk somut kanıtı iPhone X’de dolaşmak için kullanılan hareketlere benzer hareketlerin –parmağınızı ekranın sağ üst köşesinden aşağıya doğru kaydırınca Denetim Merkezi’nin açılması– iOS 12 beta ile iPad’lere gelmesiyle görülmüştü. Güvenilir Apple analistlerinin paylaştığı raporlarda, Apple’ın bu yıl iPhone X’in ekran tasarımına benzer ekran tasarımına sahip, yüksek kalite iPad Pro üzerinde çalıştığı iddia ediliyordu.

Yeni iPad’in TrueDepth kamera sistemi ile Face ID’ye sahip olmakla birlikte, fiziksel ana ekran düğmesinin kaldırılmasıyla daha ince ekran çerçevesine ve daha güçlü işlemciye sahip olacağı söyleniyor. Face ID’li iPad Pro’nun ince çerçevelere sahip olmasından dolayı yaklaşık 11 inç boyutunda ekranına rağmen 10.5 inç iPad Pro’ya benzer ölçülerde bir kasaya sahip olacağını öne sürülüyor.

Şimdiye kadar ortaya çıkan analist raporlarına, endüstri kaynaklardan gelen bilgilere ve söylentilere bakarak, Apple’ın Face ID’li iPad modelini tanıtması kuvvetle muhtemel. Yeni iPad’in, bu yılki Eylül ayı Apple özel etkinliğinde tanıtılması ve piyasaya sürülmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz