Ana Sayfa Haberler iOS 12’nin Otomatik Doldurma Özelliği Başınızı Ağrıtabilir!

iOS 12’nin Otomatik Doldurma Özelliği Başınızı Ağrıtabilir!

1

Apple, iOS 12 ve macOS Mojave ile SMS yoluyla gönderilen tek seferlik parolaların veya doğrulama kodlarının yönetilmesini kolaylaştıran Otomatik Doldurma özelliğini kullanıma sunuyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/30/en-iyi-10-ios-12-ozelligi/]

Bir güvenlik araştırmacısı, Apple imzalı en yeni işletim sistemlerinin Otomatik Doldurma özelliğinin bazı potansiyel dolandırıcılık yöntemlerinin önünü açacağını söyleyerek kaygısını dile getirmesi sonrası özelliğin güvenlik tarafındaki yönü derin bir şekilde ele alınarak incelendi.

iOS 12’nin Otomatik Doldurma Özelliği ve Güvenlik Kaygıları

İlk olarak Otomatik Doldurma özelliğinin iki faktörlü kimlik doğrulama için güvenli bir şekilde çalışmadığı açıklamıştı. OneSpan’ın Cambridge İnovasyon Merkezi’nde araştırmacı olan Andreas Gutmann, Apple’ın yeni Otomatik Doldurma özelliğiyle birlikte ortaya çıkan güvenlik kaygılarını tüm hatları ile ele olarak inceledi.

Gutmann, Otomatik Doldurma özelliğiyle birlikte kullanıcılar için güvenli kimlik doğrulama sürecinin ortadan kalktığına ve çevrimiçi bankacılıkta sahteciliğin önünü açmasının mümkün olduğunu söyledi. Gutmann, robot ile insan ayrımının Otomatik Doldurma özelliğiyle yok olduğunu, bu ayrım yapılamıyorken kullanıcıların kimlik avı veya diğer sosyal mühendislik saldırılarına karşı daha dikkatli olmaları gerektiğinin altını çiziyor. Güvenlik araştırmacısı, bu özelliğin online bankacılık ile ilgili işlem doğrulamalarında sorun yaratabileceğine özellikle dikkat çekiyor.

iOS 12, birbirinden değerli yeni özellikleri iPhone, iPad ve iPod touch’a getiriyor oluşu ile iOS kullanıcılarının gözünde önemli bir yere sahip. Şu anda kayıtlı Apple geliştiricileri ve Beta Yazılım Programı kullanıcıları için test amaçlı olarak kullanılabilir olan iOS 12, bu sonbaharda muhtemelen Eylül ayınki Apple özel etkinliğini takip eden haftalarda herkese açık olarak yayınlanacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/30/ios-12-ne-zaman-cikacak/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz