Ana Sayfa Haberler 2018 iPhone X ve iPhone 9 için En Gerçekçi Konsept

2018 iPhone X ve iPhone 9 için En Gerçekçi Konsept

0

Yeni iPhone’ların tanıtılmasına en az iki ay var ancak her yıl olduğu gibi, bu yıl da gelecek nesil iPhone modelleri hakkında birçok bilgiye sahibiz. Apple’ın bu yıl, iki farklı OLED modeliyle birlikte LCD ekrana sahip uygun fiyatlı bir iPhone modelini tanıtması bekleniyor. Çeşitli kaynaklardan gelen tüm bilgiler Cupertino merkezli şirketin bu yıl üç iPhone modelini tanıtacağını ortaya koyuyor. Üç iPhone modelinin de çentikli tasarıma sahip olacağı ve cihazların bu çentiğinde 3D yüz tanıma (Face ID) özelliğine sahip gelişmiş TrueDepth kamera sisteminin konumlandırılacağı öne sürülüyor.

Eylül ayına yaklaştıkça muhtemelen 2018 iPhone modelleri hakkında daha fazla sızıntıların geldiğine tanık olacağız. Elbetteki bu sırada tasarımcılar da boş durmayarak sızıntılar ışığında şekillendirdikleri 2018 iPhone modellerinin konseptlerini paylaşmaya devam edecekler.

2018 iPhone X ve iPhone 9 Konsepti

Tasarımcı Jonas Dähnert, 2018 iPhone X ve iPhone 9 olarak adlandırılan 6.1 inç LCD ekranlı iPhone modeli için konseptini paylaştı.

Bu yılın OLED ekranlı iPhone modellerinden birisinin ilk nesil iPhone X’le aynı ekran boyutuna (5.8 inç) ve ekran tasarımına sahip olacağı düşünülüyor.

6.1 inçlik iPhone’un 2018 iPhone X’e kıyasla hem daha kalın hem de daha büyük bir kasaya sahip olması beklenirken, paylaşılan konseptte bu detay net bir şekilde görülebiliyor. 2018 iPhone X ile iPhone 9 arasındaki bir diğer önemli fark ise LCD ekranlı iPhone 9’un tek lensli ana kameraya sahip olması. Bununla birlikte 2018 iPhone X’in ve daha büyük ekranlı iPhone X Plus’ın çift lensli kameraya sahip olması söz konusu.

Konseptte dikkat çeken bir diğer önemli detay 6.1 inçlik iPhone’un ekran çerçevesi. LCD ekranlı iPhone’un OLED ekranlı 2018 iPhone X’e kıyasla daha kalın ekran çerçevesine sahip olması zaten beklenenler arasında. LCD ile OLED ekran panelinin en önemli farklılığı OLED’in daha esnek olması. Bu esneklik LCD ekrana kıyasla OLED ekranlarda çerçevesiz ekran alanının daha geniş olmasının önünü açıyor.

Eylül ayının sonuna kadar 2018 iPhone X’lerin ve iPhone 9 modelinin piyasaya sürülmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz