Ana Sayfa Haberler 2018 MacBook Pro’nun Özellikleri Ortaya Çıktı!

2018 MacBook Pro’nun Özellikleri Ortaya Çıktı!

1
2018 MacBook Pro

Ortaya çıkan bir Geekbench testiyle 2018 MacBook Pro’nun özellikleri gün yüzüne çıkmış oldu. Geekbench puanlarının kolay bir şekilde manipülasyon yapılarak üretilebileceği ihtimalini de göz önünde bulundurarak, yakın gelecekte Apple’ın yeni MacBook Pro’yu tanıtmayı planladığı çıkarımında bulunabiliriz.

Apple’ın dizüstü bilgisayar serisinde, 13 inçlik Retina ekranlı yeni bir MacBook Air dahil olmak üzere yıl sonuna kadar genel bir yenilemeye gitmesi bekleniyor. MacBook Pro’nun bu yıl yenilenmesine kesin gözüyle bakılıyor ancak ne gibi güncelleştirmelerle sunulacağına dair pek bir şey duymadık.

2018 MacBook Pro’nun Teknik Özellikleri

Benchmark testinin gerçeği yansıttığı düşünüldüğünde, Apple’ın yeni MacBook Pro’da önemli bir CPU güncellemesi yapmayı planladığını çıkarmak mümkün. Intel’in paylaştığı teknik özelliklerde, bu modelin 8 MB L3 önbellek ve Iris Plus grafiklerle entegre olduğu bilgisi yer alıyor.

Yeni MacBookPro15,2 modeli, Intel Core i7-8559U Coffee Lake CPU’suna sahip. Bu işlemci 28W’a kadar güç ile çalışıyor ve henüz herhangi bir üründe yer almıyor. Dolayısıyla, Apple’ın MacBook Pro serisinde modern bir yenilik için hazırlık yaptığını gösteriyor. Dört çekirdekli CPU, 2.7GHz temel frekansa sahip ve turbo ile 4.5GHz’e kadar çıkabiliyor.

Benchmark testinde ilginç olan, MacBook15,2 model tanımlayıcısının 13 inç MacBook Pro için bir revizyonun yapılacağını göstermesidir. 2017 13 inç MacBook Pro, çift çekirdekli Intel yongası tek çekirdekli performans testlerinde 4600 ve çok çekirdekli performans testlerinde 9500 puan alıyor. Tahmin edilebileceği üzere 2018 modelinin benchmark testinde aldığı puanlar 2017 15 inç MacBook Pro’ya kıyasla oldukça yüksek.

Test sonuçlarına bakarak yeni MacBook Pro modelinde 16GB’lık yerleşik RAM yer aldığı ve Apple’ın LPDDR3 RAM’e geçiş yapmasının muhtemel olduğu görülüyor. Bu da 32 GB RAM yükseltme seçeneği olasılığının oldukça düşük olduğu anlamına geliyor. Testteki cihazın 13 inçlik MacBook Pro’ya ait olduğunu düşünecek olursa, geçen yılki 13 inçlik MacBook Pro’nun maksimum 8 GB RAM’e sahip olmasına kıyasla önemli bir yükseltme olduğunu söyleyebiliriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz